Erzincan'da Jandarma Teşkilatının 185'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlik düzenlendi. Erzincan'da program İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Veysel Yanık'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Jandarmanın bomba arama ile arama kurtarma köpeklerinin gösterisiyle devam eden programda, komando timleri gösteri yapıp Türk bayrağı açtı.

Hikayesi olan unutulmaz türküler ve hikayeleri Hikayesi olan unutulmaz türküler ve hikayeleri

Programda komando marşını okuyan tim, uzun süre alkışlandı. Törende konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, jandarmanın her alanda olduğunu belirterek, "Jandarma teşkilatı kısa bir süreye kadar güvenlikten sorumluydu ama dünyanın değişmesiyle artık jandarma teşkilatı sosyal olaylarda, insani olaylarda ve vatandaşın kalbine dokunmakta çok büyük hizmetler ediyor. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde varlar.

Ve milletimize hizmet etmenin aşk ve şevki içerisindeler." dedi. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Veysel Yanık ise teşkilatın 185'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Programa, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent katıldı. Katılımcılar, program sonunda jandarmanın faaliyetlerini anlatan sergiyi gezdi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: aavideo