YAŞAM

İşte antik çağın güzellik sırrı

Antik çağdan günümüze uzanan kadınların güzellik sırrı…

Abone Ol

Kadınların güzellik takıntısı yüzyıllar boyunca süregelir. Güzellik uğruna her yolu deneyen kadınların yıllardır değişmeyen sırları…

Maş fasülyesi: Antik çağda insanlar aknelerden kurtulmak için maş fasulyelerini iyice ezerek macun haline getirip yüzlerine maske gibi uyguluyordu.

Gül suyu: Nemlendirme ve arındırma özelikleri ile bilinen gül suyu antik Mısır’da cildi yatıştırmak ve nemlendirmek amacıyla kullanılıyordu.

Safran yağı: Cilt parlaklığı için  yüzyıllar önce Mısırlı kadınlar safran yağı kullanıyordu.

Nane: Çin'de kadınlar parlak bir cilt elde etmek için nane kullanıyordu. Günümüz şartlarında nane blenderdan geçirilerek kullanılabilir.

Bal: Antik Mısırda gıda ürünü olmaktan ziyade güzellik için kullanılan bal, cildi nemlendirmek ve saçları yumuşatmak için kullanılıyordu.

Deniz tuzu:  Yüzyıllar önce Japonya'da kadılar hem ölü derilerinden kurtulmak hem de selülitleriyle başetmek için deniz tuzu kullanıyorlardı.

Hindistancevizi yağı: Günümüzde de popülerliğini koruyan hindistancevizi yağı yüzyıllar önce Güney Asya' da kadınlar tarafından nemlendirici ve saç bakım yağı olarak kullanılıyordu.

Yüz masajı: Antik Çin'de kadınlar daha genç görünebilmek için yeşim taşından yapılan silindirler ile yüzlerine masaj yapıyorlardı.

Lahana yaprağı: Şekerli ağda: Antik Mısırda Kleopatra ve yardımcıları tarafından keşfedilen şekerli ağda vücut tüylerinden kurtulmak için kullanılıyordu.