95 akademik personel alımı başvurular 28 Aralık 2023'te başladı, 12 Ocak 2024'te sona erecek.

Alım yapılacak pozisyonlar arasında Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadroları bulunuyor. Adayların, ilgili alanlarında gerekli şartları taşıyor olmaları ve detaylı başvuru koşullarını karşılamaları gerekiyor. Başvuru süreci ve şartları, Üniversitenin resmi web sitesi ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın Kamu Personeli Alım İlanları sayfasında yer alıyor.

Başvuru için gerekli belgeler arasında özgeçmiş, akademik çalışmalar, yayınlar, kongre ve konferans tebliğleri, atıflar, akademik faaliyetler ve ilgili diğer dokümanlar bulunuyor. Ayrıca, her pozisyon için belirlenen özel koşullar ve gerekli belgelerin fiziki dosya ve USB bellekler ile teslim edilmesi gerekiyor.

Yağışlı havalarda dikkat edenler kurtuluyor: En ufak tedbirsizlik kazaya yol açıyor Yağışlı havalarda dikkat edenler kurtuluyor: En ufak tedbirsizlik kazaya yol açıyor

Yurt dışından alınan öğrenim belgelerinin Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması, lisans ve üzeri eğitim belgelerinin noter ya da resmi kurumlarca onaylanmış örnekleri ya da E-Devlet üzerinden alınan kare kodlu çıktılarının başvuru dosyasına eklenmesi gerekiyor. Adayların sadece bir ana bilim dalına başvuru yapmaları ve birden fazla kadroya başvuru halinde tüm başvurularının geçersiz sayılacağı belirtiliyor.

Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilirken, e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Postadaki gecikmelerden üniversite sorumlu değil. Süresinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecek ve kayıt altına alınan başvuru evrakları iade edilmeyecek. Tıp Fakültesi kadrolarına başvuran adayların İngilizce dil sınavında başarılı olmaları gerekecek.

Adaylar, ilanın yayım tarihinden itibaren başlayarak, son başvuru tarihine kadar ilgili birimlere başvurularını yapmalılar. Bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen akademisyen adaylarının belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Editör: Saliha Kara