Günümüzde diş görünümüne eskisinden daha çok önem verilmeye başlandı. Bu noktada çeşitli yollar denenirken doğal yöntemler de tercih edilen yollar arasında. Kimyasallardan uzak durularak diş minesine zarar vermeden sararmayı hafifletmeyi amaçlayan doğal yollarla dişlerinizi beyazlatmanız mümkün. Peki, bu doğal yöntem hangisi? Nasıl uygulanır?

Diş sararması neden olur?

Dişler; Yetersiz ağız temizliği, yaşlanma, sigara kullanımı, çay, kahve, renkli yiyecek ve içecek tüketimi ve bazı ilaçların kullanımı sebebiyle sararabilir. Öte yandan genetik faktörler ve diş minesinin aşınması da dişlerin doğal beyazlığını kaybetmesine yol açabilir.

Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat! Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat!

Diş sararmasının doğal yollarla geçmesi mümkün mü?

Diş sararmasından doğal yollarla kurtulmak mümkün. Ancak bu süreç, sabır ve düzenli uygulama gerektirir. Doğal yöntemler, dişlerin beyazlığını geri kazandırmada etkili olabilir.

Mucizevi ceviz etkisi…

Sarı dişlerle mücadelede suda bekletilmiş ceviz kabuğu popüler bir doğal yöntem olarak öne çıkıyor. Bu yöntem, dişlerin beyazlatılmasına yardımcı olabilir.

Ceviz kabuğu dişleri beyazlatır mı?

Besin değeri yüksek bir gıda olarak bilinen cevizin kabuğu da alternatif tıpta ve geleneksel tedavi yöntemlerinde çeşitli kullanımlarıyla dikkat çekiyor. Bu kullanımlardan biri de ceviz kabuğunun diş beyazlatma üzerindeki etkisidir. Geleneksel olarak ceviz kabuğunun diş beyazlatma amacıyla kullanıldığına dair çeşitli uygulamalar biliniyor.

Ceviz kabuğunun içinde fenolik bileşikler ve doğal asitler var. Ceviz kabuğu antiseptik ve anti bakteriyel özellikler de taşır. Bu bileşenler sayesinde dişlerdeki lekeler giderilir ve diş yüzeyinin temizlenmesi kolaylaşır.

Ceviz kabuğu suya koyulduğunda bu maddelerin bir kısmı suya geçer ve bu su dişlere uygulandığında diş yüzeyinde ki lekelerin hafiflemesine yardımcı olur. Kimyasal kullanmayıp özellikle doğal yöntemleri kullanmak isteyenler bu yolu deneyebilir. Peki nasıl yapılır?

DİŞ BEYAZLATAN KÜR

Malzemeler:

50 gram ceviz kabuğu

1 bardak su

Yapılışı:

Suyun içerisine ceviz kabuklarını ekleyin. 20 dakika boyunca kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu süzün ve diş fırçanızı bu suya batırarak fırçalama işlemini uygulayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu