Ketojenik diyetin hızla kilo vermeye yardımcı olurken enerjiyi artırdığı söylenen bilgiler arasında. Ancak yeni araştırmalar bu diyetin organ yaşlanmasını hızlandırdığına dair bulgular ortaya koyuyor. Ketojenik diyetle vücudun yağ yakımı hızlandırılıyor. Bu da karbonhidrat alımını azaltarak yapılıyor. Bu diyette enerji kaynağı olarak glikoz değil vücuttaki yağlar kullanılmaya çalışılır. Bu sürece de ketozis adı veriliyor. Son zamanlarda popüler olan bu diyetin faydalı olduğuna dair bilgiler vardı. Ancak bazı uzmanlar ketojenik diyetin olumsuz etkileri olduğunu öne sürüyor. Ketojenik diyetin olumsuz etkilerinden bahseden uzmanlar, bu diyetin birçok besin gruplarının tüketimini sınırlayan dengesiz bir beslenme modeli olduğunu belirtiyor.

Çocuklarda Diş Gıcırdatma, Nedenleri, Belirtileri ve Çözümler! Çocuklarda Diş Gıcırdatma, Nedenleri, Belirtileri ve Çözümler!

Ketojenik diyet doku ve organ yaşlanmasını hızlandırıyor

Yapılan bir araştırmaya göre ketojenik diyet sağlık üzerinde olumsuz etkilere sebep oluyor. Bu araştırmaya göre uzun süreli ketojenik diyet yapmak doku ve organ yaşlanmasını hızlandırabiliyor.

Diyet yaparken herkese her diyetin uymayacağı bilinmeli. Her vücut birbirinden farklı olabilir. Uzman desteği almadan büyük diyetler yapılmamalı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu