Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Rutin haline getirilen günlük yeme alışkanlıkları dümdüz bir karna sahip olmanızı engelleyebiliyor. Buna göre uzmanlar düz karnı imkansızlaştıran iki neden olduğunu belirtiyor; yetersiz beslenme ve şişkinlik!

Uzmanlar büyük porsiyonlu yiyeceklerden ve şekerli içeceklerden alınan fazla kalorinin, göbek yağının artmasına yol açtığını ve düz bir karnı imkansız hale getirdiğini söylüyor. 

Şişkinlik veya mide şişmesi; altta yatan sindirim sorunları, gıda intoleransları veya belirli bir besini yeterince yememek kaynaklanabiliyor.

Ayrıca kabızlık şişkin hissettirebilir ve şişkinliğin karın yağıyla karıştırılmasına neden olabiliyor.

Diyetisyenlere göre dümdüz karnı imkansız hale getiren alışkanlıklar;

Yeterince lif tüketmemek şişkinliğe neden olabiliyor. Ayrıca  kabızlığa veya diğer sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Kadınlara günlük 21-25 gram lif tüketimi önerilirken erkeklere ise 30-38 gram lif tüketimi tavsiye ediliyor.karın şişkinliği düz karın  (2)_754x960

Yeterince protein tüketememek şişkinliğe neden olabiliyor.

Özellikle sakız çiğnerken hava yutuluyor, bu da şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabiliyor. Şekersiz sakızlar genellikle şişkinliğe, mide-bağırsak rahatsızlığına, gaza ve bazı durumlarda ishale neden olabilen şeker alkolleriyle yapılıyor.

İçecekleri pipetle tüketmek düz bir karnı imkansız hale getirebiliyor. Çünkü pipetle içilen her yudum bağırsağa hava pompalayabiliyor. Bu süreç gazlı içecekler içtiğinizde daha da kötüleşiyor.

Gazlı içecekler şişmenize neden olabiliyor.

Alkol almak, göbek yağına neden olur. Bu da düz bir karnı imkansız hale getirir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN