Günümüz moda dünyasında çok sayıda pantolon ve ayakkabı stili bulunuyor. Ancak her pantolonla her ayakkabı kombinlenemiyor. Her tarz pantolonun eşlikçisi farklı tarzda ayakkabılar oluyor.

İşte pantolon tarzına göre ayakkabı seçimleri:

Skinny pantolon
Vücudu saran Skinny pantolonlar spor ayakkabısıyla ve topuklu ayakkabılarla kombinlenebilir. Özellikle loafer, kalın tabanlı spor ayakkabılar ve stilettolar Skinny pantolonla tercih edilebilir.

Mom jean
Spor kıyafetlerin en sevilen parçası olan "Mom jean" özellikle soğuk havalarda kovboy çizmeler ve "bootie" botlar ile kombinlenebilir. 

Havuç pantolon
Havuç pantolonlar özellikle iş yerinde veya şık mekanlarda tercih edilebilir olduklarından loafer ve ince bantlı topuklu ayakkabılarla rahatlıkla tercih edilebilir. 

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor

Boru paça pantolon
Birçok ayakkabı modeline kolaylıkla eşlik edebilen boru paça pantolonlarda asıl konu hangi tarz ayakkabıların tercih edilmeyeceği. Tabanı yere çok yakın, neredeyse yokmuş gibi duran spor ayakkabılar asla tercih edilmemeli. Bu tercih bacak boyunu olduğundan kısa gösterir. Bilekte bant olan ayakkabılarla da kombin yapılmamalı. Daha çok stiletto tarzı ayakkabılar tercih edilmeli.

İspanyol paça pantolon
Bacak boyunu normalden daha uzun gösteren İspanyol paça pantolonlar ayakkabılarla desteklendiğinde daha uzun bir görünüm elde edilebilir. Örneğin topuklu sandaletler ve büyük tabanlı spor ayakkabılar, spor ya da şık tüm kombinlere eşlik edebilirler.

Editör: Sena ERDOĞAN