YAŞAM

Her evliliğin ihtiyacı olan 10 şey

Evliliği sürdürmek ve temelini sağlamlaştırmak için her evlilikte olması gereken 10 alışkanlık…

Abone Ol

Bir evliliğin mutlu bir şekilde yürüyeceğini garanti edecek kesin bir formül yok. Ancak  terapistlere göre evliliğin içinde alışkanlık haline getirilen bazı davranışlar evliliğin temelini sağlamlaştırabilir ve sürdürülebilirliğini sağlayabilir. İşte evliliklerde olması gereken 10 şey;

Yalan
Yalan bir evlilikte güveni tüketir. Gerçeklik ise dürüstlüğü ve pek tabi evlilikte güven duygusunu geliştirir. Güven duygusu ise çiftlerin birbirlerine bağlılığını artırır.

Zaman
Birçok çift evli ama aynı evin içinde birbiri ile iletişim kurmuyorlar. Bu da gösteriyor ki birlikte ne kadar az zaman geçirilirse çiftler o kadar çok uzaklaşıyor. 

Empati
Empati bir evlilikte yoksa veya sonradan kaybedildiyse çiftler birbirlerine karşı daha sert, daha kaba ve kırıcı davranışlarda bulunur.

Sorumluluk
Çiftler evlilikte birbirlerinin sorumluluklarını almalılar. Birbirlerini  suçladıkları veya incittikleri yerde, özür dilemeye ve affedici olamaya istekli olmalılar.

İyi tanımak
Çiftlerin evlilikte en dikkat etmesi gereken şeylerden biri birbirlerini iyi tanımak, değerlerini iyi öğrenmek. En basit örneği hediyeler… Bazı insanlar hediyelere çok büyük anlamlar yüklerken bazıları ise hediyeyi önemsiz bularak çok daha farklı şeylere odaklanıyor olabilir.

Şeffaflık
Harcamaları konusunda birbirlerine haber vermeyen ya da gizleyen çiftlerin evliliğinde genellikle çatışmalar meydana gelir. Güvensizlik problemi ortaya çıkar.

Çift kalmak
Evlilikte yaşanan problemlerin anne, baba veya herhangi bir üçüncü kişiye aktarılması evlilikte bölünmeye neden olur. Bu aynı zamanda eşinizin zayıflığını ortaya çıkarır ve üçüncü şahısları evliliğinize fazla dahil eder. 

Katkı sunmak
Çiftler mümkün olduğunca birbirlerine katkı sunarak ilerlemeleri, yeni bir bilgi öğrenildiğinde mutlaka birbirleri ile paylaşmaları gerekir. Böylece birbirleriyle gelişime açık hale gelebilirler.