Erzincan’da şehir merkezi ve mahallelerde sürü halinde gezen sokak köpekleri tehlike saçıyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, yetkililerin karar alarak hayvanlar için ortak yaşam alanlarının ve barınakların çoğaltılmasını ve bu problemin hayvanları mağdur etmeden çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Erzincan’da mesai saatleri değişti! Erzincan’da mesai saatleri değişti!

Erzincan’ın farklı noktalarında sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri çocukların okula giderken ürkmelerine sebep oluyor. Şehrin birçok noktasında sürüler halinde gezen köpekler genelde kavga halinde birbirini kovalıyorken  insanlara korku dolu anlar yaşatıyor. Gece saatlerinde mahalle aralarında saatlerce havlayan köpekler geceleri de oldukça rahatsızlık vermekte.

Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, çocukların korkulu rüyası olmuş durumda. Daha önce defalarca konu hakkında şikâyet yağmuruna tutulan belediye konu hakkında bir çalışma yapacak mı hala merak konusu. Belediyeyi defalarca arayan vatandaşlar şikâyetleri karşısında hayvan haklarının öne sürülerek taleplerinin sürekli geri çevrildiğini belirtiyor.

Çocuklarını tek başlarına okula gönderemediklerini, kendilerinin mecburen çocuklarla gidip geldiğini söyleyen vatandaşlar şehirdeki köpek probleminin hayvanları da mağdur etmeden ve insan haklarını dikkate alarak çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Sokak Köpekleri Sorunu (2) 1280X575

 Sürü Halindeki Sokak Köpekleri 1077X960

Editör: Merve Kiraz