YAŞAM

Hayat kurtaran pratik bilgiler

Size bazı konularda tavsiyelerimiz var

Abone Ol

Evde canınızı sıkan bazı durumlar ile ilgili birkaç önerimiz var. Minik sorunları çabucak halledeceğiniz bu yöntemler sizi memnun edecek.

Pencere Camlarına Mısır nişastası

Mısır nişastası, pencereleri temizlemek için de harika bir ürün. 240 mililitre su, 240 mililitre beyaz sirke karışımı yapın ve bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Çözülmesine izin verin ve pencerelerinizi temizlemek için kendinize mükemmel bir temizlik maddesi hazırlayın.

Su lekelerinin düşmanı beyaz sirke

Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki minerallerin neden olduğu su lekeleri gerçekten rahatsız edici olabilir. Neyse ki, bu lekeleri bir miktar beyaz sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz. Mikrofiber bir beze bol miktarda sirke dökün ve lekeli yüzeyleri temizlemek için kullanın. Sirkeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra tekrar temiz bir bezle silin. Sirkede bulunan asit lekelerin kaybolmasına neden olur.

Dondurucu 

Çamaşır makinesine giremeyen, bisiklet kaskı gibi kokan spor kıyafetleriniz var mı? Sızdırmaz, büyük bir torbaya alın ve dondurucuya koyun. Dondurucunun soğuğu nedeniyle, koku kasktan kaybolur. Pantolonunuzda sakız mı var? Dondurucuya koyun! Sakız donduğunda, kolayca çıkarabilirsiniz.

Ayakkabıları beyazlatmak için misel su

Ayakkabıların, ilk aldığınız zamandan daha az mı beyaz? Onları bir miktar misel suyla kolayca temizleyebilirsiniz. Birçok insan bu suyu yüzünü temizlemek için kullanıyor, ama aynı zamanda ayakkabının üstünde harikalar yaratıyor.

Fermuarınız zırt pırt sıkışıyor mu?

Sıkışan fermuarlarınıza mucizevi çözüm: Kulak temizleme çubuğunuzu vazeline veya sabuna batırın ve sıkışan yerin üzerinde gezdirin. Fermuarınızın rahat bir şekilde açıldığını göreceksiniz.

Cam Sipreyi ile temizleyin

Cam spreyi ile ayakkabılarınızı parıl parıl parlatabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yanmış tencereyi patatesle temizleme

Yanmış tencerelerinizden umudu kesmeden önce mutlaka patatesle temizlemeyi deneyin. Dibi yanmış tencereye önce biraz tuz dökün ve bekleyin. Bir süre bekledikten sonra yanmış bölgeleri ikiye böldüğünüz patates ile ovalayın. Tencerenizi suyla yıkadıktan sonra ihtiyaç duyarsanız işlemi tekrar edin

Paslanan bıçaklar

Paslı ürünler insan sağlığı için oldukça tehlikeli olduğundan paslı ürünleri kullanmamaya özen gösterilmeli. Paslanmaya fazlaca müsait olan bıçaklardaki paslardan kurtulmak için çok pratik çözüm yolları var. Bunlardan ilki yarım limonun üzerine tuz dökerek bıçağınızı limon yardımıyla temizlemek iken diğer bir yöntem ise soğan yardımıyla temizlemektir. Asidik yapıda olan soğan sayesinde paslı bıçağınızla soğanı testere hareketiyle doğramak ya da soğanla bıçağınızı ovmak pastan kurtulmanıza yardımcı olur.

Kavanozların üzerindeki etiketler

Marketlerden aldığınız kavanozlu yiyecekler bittikten sonra kavanozları kullanmak istemeniz oldukça doğal. Yıkandıkça aşınan ve yapışkan bir hal alan etiketlerin bu isteğinizin azalmasına izin vermeyin çünkü bu bilgi ile etiketlerden ve bıraktıkları yapışkanlı halden kurtulmak mümkün. Bu sorundan kurtulmak için etiketin üzerine yemeklerde kullanılan margarini sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Bu yöntem ile etiketten ve yapışkanlı halden basitçe kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Ütüyü kolaylaştırın

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.

Mobilyalar halınızda iz mi bıraktı

Mobilyaların yerlerini değiştirdiğiniz zaman halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

Ayakkabınız ayağınızı sıkmasın

Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

Makasınızı bilemek mi istiyorsunuz

Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin.

Muzlarınız hemen çürümesin 

Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

Meyveleri daha sulu hale getirin 

Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.
Kuruyan limonları kullanılabilir hale getirmek için sıcak suyun içinde 10-15 dk bekletin

Cam bardaklarınızdaki lekelerden kurtulun 

Kaynamış olan suyun içine sirke dökülür. Bu karışım leğende bulunan bardakların üzerine dökülür ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı atılır. Bu şekilde 2 ila 4 saat boyunca bekletilir. Ardından mutlaka bol su ile durulanmalıdır.

Yumurtaları daha kolay soyun 
Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.

Unutmayın her problemin bir çözümü vardır.