Uzmanlar akşam yatmadan önce taze sıkılmış havuç suyu içilmesi gerektiği konusunda ısrarla öneride bulunuyor. Uzmanların verdikleri bilgilere göre havuç, unutkanlığa karşı muhteşem bir silah oluşturmaktadır. Unutkanlık şikâyetiniz var ise, taze sıkılmış havuç suyu kürü bu anlamda çok iyi bir yardımcıdır. Havuca turuncu rengini veren beta-karoten içeren sebze, yüksek oranda A vitamini içerdiği için göz sağlığına iyi gelir. Yaşlılığa bağlı göz hastalıkları ve katarakt gibi rahatsızlıkların riskini azaltır. Cilt sağlığına faydalı olan havuç suyu, yüksek miktarda antioksidan içerir.

HAVUÇ VE HAVUÇ SUYUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Göz sağlığına birebir

Havuç yemenin gözlerinize iyi geldiği sıklıkla söylenir. Havuç suyu, en güçlü antioksidanlardan A vitamininin bir çeşidi olan beta-karoten için iyi bir kaynaktır.
Havuç suyu faydalarının bir çoğu vitamin ve havuç suyu besin değerinden kaynaklanır. A vitamini göz yüzeyini korumaya yardımcı olur. Ayrıca güçlü görmeye katkıda bulunur. Örneğin havuç suyunu, maküler dejenerasyon, katarakt gibi göz bozukluklarını önleyebilir. Havuç ayrıca, gözü ışığa zarar vermekten koruyan bir antioksidan olan lutein içerir. 1994 yılında yapılan bir araştırma, luteinin görme kaybına neden olan bir göz bozukluğu olan maküler dejenerasyon riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu buldu.
 

Cilde yoğun katkı sağlar

Kızarıklık veya sedef hastalığı gibi cilt problemleri geçmişiniz varsa, havuç suyu cilde katkı sağlar. Havuç, iyileştirici özelliklere sahip olan C vitamini içerir. Yaralardan ve travmadan cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Havuçtaki beta-karoten ayrıca cilt iltihabını da azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Böylece havuç suyu faydaları arasında cilde yararları oldukça fazladır. 
 

Bağışıklığı güçlendirir

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olmak için günlük diyetinize ekleyin. Siz de havuç suyu faydalarını keşfedin, fiziksel sağlığınızı koruyun.
Besleyici sebze havuç, vücudunuzun serbest radikallerle, hücre hasarıyla ve iltihapla savaşmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir. Havuç suyundaki C vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede soğuk algınlığı ve grip mevsimini sağlıkla geçirmenize yardımcı olur.

Sonbahar romatizma hastalarını kötü etkiliyor... Kendinizi sıcak tutup iyi beslenin Sonbahar romatizma hastalarını kötü etkiliyor... Kendinizi sıcak tutup iyi beslenin

Kanseri önler

Kanser, anormal hücreler oluştuğunda ve kontrolsüz bir şekilde çoğaldığında gelişir. Antioksidanlar hücre hasarını durdurmaya yardımcı olur. Havuç suyu faydaları sayesinde çeşitli kanser türlerine karşı koruyabilir.
Bir çalışmada lösemi hücrelerinin ve tümör olmayan kontrol hücrelerinin tedavisinde 72 saat boyunca kullanılan havuç suyu özütü, hücre ölümünü tetikledi ve hastalığın ilerlemesini durdurdu. Bu, havuçların lösemi tedavisi için etkili biyoaktif kimyasallar içerebileceğini göstermektedir. Genç erkeklerin bir başka araştırması, beta-karoten bakımından zengin bir diyetin prostat kanserine karşı koruma sağlayabileceğini buldu.

Kolestrol seviyesini düşürür

Kolesterolünüzü kontrol etmekte sorun yaşıyorsanız diyetinize eklemeyi düşünün. Mükemmel bir potasyum kaynağı olan havuç suyu faydaları ile  sağlıklı kolesterol seviyesini korumanıza yardımcı olabilir. Düşük kolesterol seviyeleri, kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.
 

Hafızayı güçlendirir

İçerisinde bulunan beta-karoten ayrıca bilişsel işlevi iyileştirir ve yaşa bağlı hafıza sorunlarıyla bunama riskini azaltır. Oksidatif stres sinir sinyallerini zayıflatır ve bilişsel işlevi azaltır. Bununla birlikte, havuçtaki beta-karoten beyin fonksiyonunu güçlendirir ve hafızayı geliştirir.
 

Editör: Merve Kiraz