KÜLTÜR-SANAT

Hafta Sonu Ne İzlesek Diye Düşünenlere 8 Muhteşem Film Önerisi

Bu haftaki film önerileri listemizde de farklı tür ve yıllara ait birbirinden kıymetli eserler bulacaksınız

Abone Ol

Hafta sonunda yapılabilecek pek çok aktivite var. Ancak gerçek gerçek sinema tutkunlarının yeni bir film keşfetmeden hafta sonunu geride bıraktığı görülmüş şey değil! Bu sebeple sinemaseverlerin hafta sonunda ne izlesem sorusuna yanıt verebilmek için bir kez daha benzersiz yapımlarla dolu bir film önerileri liste ile karşınızdayız. İşte Hafa sonu ne izlesek diye düşünenlere 8 muhteşem film önerisi.

1. Flora and Son (2023) – IMDB: 7.0

Bu haftaki film önerileri listemizin ilk sırasında, tüm sinemaseverlerin adeta yüreğini ısıtacak müzikal komedi-dram filmi Flora and Son var. İrlandalı sinemacı John Carney tarafından yazılan ve yönetilen filmin başrollerinde karşımıza çıkan isimler ise Eve Hewson, Jack Reynor, Orén Kinlan ve Joseph Gordon-Levitt.

Flora and Son temelde, bekâr bir anne ve ergenlik çağındaki oğlunun çatışması üzerine inşa edilen bir yapım. Filmde, Flora (Eve Hewson) adlı kadının Max (Orén Kinlan) isimli asi oğlu, hırsızlık yaparken yakalandığında polisler Flora’ya oğlunu beladan uzak tutması için ona bir meşgale bulmasını tavsiye ediyor. Flora ise bir çöp kutusunda bulduğu gitarı oğluna hediye ediyor ve olaylar gelişiyor.

Son dönemin dikkat çekici “iyi hissettiren” filmleri arasında gösterilen Flora and Son, bir kimse için çöpe atılacak denli önemsiz bir şeyin çok sayıda yaşamda ne denli büyük bir değişime sebep olabileceğini gözler önüne seriyor.

2. Mary Queen of Scots – İskoçya Kraliçesi Mary (2018) – IMDB: 6.3

Film önerileri listemizin ikinci sırasında İngiliz yönetmen Josie Rourke imzası taşıyan Mary Queen of Scots yer alıyor. Senaryosu John Guy’ın 2004 yılında piyasaya sürülen Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart adlı biyografi kitabına dayanan film, yönetmenin ilk uzun metraj denemesi.

Bu İngiliz tarih dramasında izleyici karşısına çıkan isimlerden bazıları ise Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, ve Guy Pearce.

Kostümleri, oyuncu performansları ve sürükleyici hikayesiyle dikkat çeken film, özellikle dönem filmlerinden hoşlanan okuyucularımızın beğenerek izleyeceği bir yapım. Elbette filmde, Saoirse Ronan tarafından canlandırılan Mary Stuart’ın iniş çıkışlarla dolu yaşamı ve hak iddia ettiği taht için verdiği zorlu mücadele ele alınıyor.

3. No One Will Save You (2023) – IMDB: 6.3

Amerikalı Brian Duffield tarafından yazılan ve yönetilen bilim kurgu korku filmi No One Will Save You, kendi türünün yakın dönemdeki en dikkat çekici yapımlardan biri olarak gösteriliyor. Öyle ki film, ünlü yazar Stephen King tarafından “zekice, cesur, kapsayıcı ve korkutucu” olarak nitelendirildi.

Ayrıca filmin başrolünde yer alan Kaitlyn Dever’in performansı da büyük beğeni toplamış durumda. Peki, No One Will Save You konusu ne? Brian Duffield imzalı yapım, münzevi bir yaşam süren Brynn adlı kadının kendisini ziyarete gelen dünya dışı canlılara karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor.

4. Aftersun – Güneş Sonrası (2022) – IMDB: 7.7

2022 yılında izleyici ile buluşan ve çekimleri ülkemizde gerçekleştirilen İskoç yönetmen Charlotte Wells imzalı dram filmi Aftersun geçtiğimiz senenin en çok konuşulan yapımlarından biriydi.

Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan film, hem sinema otoritelerinden hem de izleyiciden tam not almayı başarmıştı.  Wells, ilk uzun metraj demesinde çarpıcı bir baba-kız öyküsüyle izleyici karşısına çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosu ise Paul Mescal, Frankie Corio ve Celia Rowlson-Hal gibi isimlerden oluşuyor.

Filmde, Sophie (Frankie Corio) adlı kadının 11 yaşındayken babası ile birlikte çıktığı Türkiye tatilinin anılarıyla bezeli duygusal ve çarpıcı bir hikâye konu ediliyor.

5. The Sweet Hereafter – Başka Bir Dünya (1997) – IMDB: 7.5

Film önerileri listemize 1997 yılında izleyici ile buluşan Kanada yapımı etkileyici bir dram filmi olan The Sweet Hereafter ile devam ediyoruz. Kanadalı yönetmen Atom Egoyan tarafında beyaz perdeye aktarılan öykü, Russell Banks’in 1991 tarihli aynı isimli romanına dayanıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Ian Holm, Sarah Polley, Maury Chaykin, Bruce Greenwood, Tom McCamus, Gabrielle Rose, Arsinée Khanjian ve Alberta Watson gibi isimler yer alıyor.

Gösterime girdiği sene önemli film festivallerinden ödülle dönen yapım, Kanada’daki küçük bir kasabada meydana gelen ve 14 çocuğun ölümüne neden olan bir okul otobüsü kazasını konu ediniyor. “Komisyon peşinde” koşan Mitchell Stephens (Ian Holm) adlı kötücül avukatın, kazanın ardından acılı ailelere yanaşması, trajik olayın bambaşka bir düzleme doğru yol almasına neden oluyor.

6. As Bestas – Canavarlar (2022) – IMDB: 7.5

Film önerileri listemizin altıncı sırasındaki Fransa-İspanya ortak yapımı gerilim filmi, kendi türünün son yıllardaki en başarılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Filmin başrol oyuncuları ise Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido ve Marie Colomb gibi isimlerden oluşuyor. AS Bestas; Antoine ve Olga isimli doğasever Fransız çiftin Galiçya kırsalındaki bir bölgeye yerleşmesini ve sonrasında korkunç bir yabancı düşmanlığıyla karşı karşıya kalmalarını beyaz perdeye taşıyor.

7. The Artifice Girl (2022) – IMDB: 6.6

Amerikalı sinemacı Franklin Ritch imzası taşıyan 2022 yapımı The Artifice Girl, film önerileri listemizin bilim kurgu türündeki eserlerinden. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tatum Matthews, David Girard, Lance Henriksen ve Franklin Ritch gibi isimler yer alıyor.

Yoğun olarak psikolojik gerilim unsurları içeren film, çevrim içi suçluları yakalamak için dijital bir çocuğu kullanan bir yapay zeka programını ve insanlar ile bu yeni teknoloji arasındaki ilişkinin giderek öngörülemeyen zorluklarla sınanmasını ele alıyor.

8. A Haunting in Venice – Venedik’te Cinayet (2023) – IMDB: 6.6

Bu haftaki film önerileri listemizin son sırasında İngiliz oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh imzalı gizem-suç filmi A Haunting in Venice yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Kenneth Branagh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio ve Michelle Yeoh gibi isimler yer alıyor.

Film, polisiye türünün en önemli ustalarından olan İngiliz yazar Agatha Christie tarafından yaratılan Hercule Poirot adlı Belçikalı dedektifin öyküsüne odaklanıyor. A Haunting in Venice, ünlü dedektifin emeklilik günlerini geçirdiği Venedik’te, doğaüstü unsurlarla çevrili gizemli bir cinayet olayının ortasında kalmasını ve cinayet hakkındaki gizemleri aydınlatma çabasını konu ediniyor.