KÜLTÜR-SANAT

Hafta sonu izlenecek 10 komedi film önerisi

Hafta sonunu evde geçirecek olanlara bir önerimiz var...

Abone Ol

Hafta sonu geldi ve dışarıda yapacak bir planınız yok. Merak etmeyin sizlere eğlenceli saatler geçireceğiniz komedi dalında 10 film önerimiz var.

1. The Unbearable Weight of Massive Talent (Yetenekli Bay C)

2022'nin en dikkat çekici yapımlarından biri olan Yetenekli Bay C filminde başarılı aktör Nicolas Cage'in macera dolu serüvenini izliyoruz. Bir hayranının doğum gününü kutlamak üzere para karşılığında anlaşarak Meksika'ya giden Nicolas Cage anlaştığı insanların bir uyuşturucu baronu olduklarını sonradan fark edecektir. Üstelik bu uyuşturucu baronu Meksika başkan adayının kızını da kaçırınca işler Nicolas için çığrından çıkar. CIA tarafından ziyaret edilen Nicolas'ı komedi dolu olaylar bekliyordur.
 

Oyuncular; Nicolas Cage, Pedro Pascal

2. Free Guy (Gerçek Kahraman)

Bilimkurgu ve komediyi biraraya getiren bu eşsiz filmde bir banka memuru olan Guy'un açık dünya oyunu olan Free City'nin içerisinde olduğunu keşfetmesiyle başlayan hikayeyi izliyoruz. Hayatının oyundan ibaret olduğunu öğrenen Guy renksiz yaşamına hareket getirerek kendi hikayesini yamaya karar verir.
 

Oyuncular; RyanReynolds, JodieCome

3. Yes Day (Herşeye Evet)

Yes Day filminde katı kuralları olan Allison Torres isimli iki çocuk annesi bir kadının ve ailesinin maceralarını izliyoruz. Ailesi için sıkıcı bir karakteri olan Allison bu durumu değiştirmek ister ve yılın bir gününü "Herşeye Evet" günü olarak ilan eder. Ailecek bu oyuna uyan çocuklar ve ebeveynler muhteşem bir komediyi bizlere sunuyor.

Oyuncular; Jennifer Garner,  Édgar Ramírez

4. Dolittle

Hayvanlar alemi ile iç içe bir senaryoyu sunan Dolittle filminde komedi ve eğlenceye doyacağınıza eminiz. Filmde Dr. John Dolittle yaşadığı zorlu yılların ardından kabuğundan çıkarak ülkenin genç kraliçesinin hastalığına derman olmaya çalışıyor. Bu süreçte en büyük yardımcıları ise bir goril, ördek devekuşu, kutup ayısı ve akıllı bir papağan olacaktır. 

Oyuncular; Robert Downey Jr. Antonio Banderas, 

5. Once Upon A Time Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood)

Bir zamanlar Western dizilerinde boy gösteren Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth’un Hollywood filmlerine girme çabalarını konu alan filmde eğlenceli sahneler sizleri bekliyor. Gittikçe yaşlanan ikili Hollywood’un rüyalar alemine kapılsa da o kapıdan içeri adım atmak için hayli uğraş vermeleri gerekiyor. Komedi filmleri tavsiye listemizde yer alan bu filmin başrolünde Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt rol almıştır.
 

Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Brad Pitt

6. Tag

5 kişilik bir arkadaş grubu çocukluklarından beri her yıl düzenli olarak bir araya gelerek elim sende oyunu oynarlar. Herkes bu yıl ki yarışmaya hazırlanırken aralarından birinin düğün tarihi oyun vaktiyle çakışır. Hem düğün hem de oyun komedi dolu olaylara sebep olacaktır. 2018 yılında yayınlanan Tag filminde Marvel filmlerinden tanıdığımız Jeremy Renner başrolde yer alıyor.

Oyuncular; Ed Helms, Jake Johnson,  Annabelle Wallis

7. Deadpool 2

Süper kahramanımız Deadpool macerasının ikinci kısmında zorlu düşmanlara karşı oluşturduğu yeni ekibiyle savaşmaktadır. X Force ekibi ile birlikte gelecekten gelen Cable’e karşı savaşan Deadpool izleyenlerini yine kahkahaya boğuyor. Aksiyon komedi filmleri türündeki bu filmin başrolünde Ryan Reynolds rol almıştır.

Oyuncular; Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin

8. Yes Man (Bay Evet)

Bir insan düşününki ne olursa olsun her şeye hayır diyor. Yes Man filminde, Carl Allen (Jim Carrey) bir gün katıldığı kişisel gelişim programıyla her şeye “evet” demeye karar verir. Bu kararı aldıktan sonra hayatının daha güzel olacağını düşünür ancak bu durum tam da istediği gibi olmaz. Hem çok güldüren hem de düşündüren harika bir komedi film…

Oyuncular; Jim Carrey, Zooey Deschanel

9. SPY (Ajan)

Komedi ve aksiyon filmleri türünde yer alan yapımda, CIA'de masa başı işi yapan ve analist olan Susan Cooper, başarılı operasyonların görünmeyen kahramanlarından biridir. Operasyonlarda görevli partneri Bradley Fine (Jude Law) ve İngiltere'den gelen Rick Ford (Jason Statham) deşifre olmuştur. Görevi yerine getirmek artık Cooper’a kalmıştır. Acemi ajan, dünyanın kurtuluşu için tek umuttur ve başına gelecek ilginç olaylardan henüz haberdar değildir.

Oyuncular; Melissa McCarthy, Jason Statham

10. Dumb and Dumber (Salak İle Avanak)

1994 yılında vizyona giren ve birçok ülkede en az bir kez benzeri çekilen Dumb & Dumber filmi gelmiş geçmiş en iyi komedi filmleri arasında yerini korumaktadır. Filmde, hayatlarında hiçbir işte başarılı olamayan iki salak arkadaşın yaşadıkları anlatılmaktadır. Birbirinden komik maceralara atılan bu iki kahramanımızı izlerken kahkahalarınıza engel olamayabilirsiniz.
 

Oyuncular; Jim Carrey, Jeff Daniels

Mısırlarınızı hazırlayıp filmlerden birini seçin. Şimdiden iyi eğlenceler