KÜLTÜR-SANAT

Hafta sonu ailecek izlenebilecek 10 film önerisi

Farklı türlerde seçtiğimiz puanı yüksek film listemiz sizlerle

Abone Ol

Hafta sonunu evde geçirecek olanlardansanız size iyi bir önerimiz var. Tabiki film izlemek. Farklı türlerde herkese hitap edebilecek ve ailecek izleyebileceğiniz film listesini sizler için derledik.

1 Kurtarma Köpeği Ruby

Enerjisi ile insanlara mutluluk veren Ruby, ilk sahibi tarafından bakılamadığı için barınağa geri bırakılır. Bu yavru sürekli ve çabucak sahiplenilse de enerjisine sahipleri yetişemediği için yeniden barınağa gönderilmektedir. Memur Daniel, bu yavru köpeği ilk gördüğü anda ona vurulur ve onu sahiplenir. Yeni ortağını K-9 birimine katma hayalini gerçekleştirmek için de elinden geleni yapmaya başlar.

Oyuncular; Grant Gustin, Scott Wolf, Kaylah Zander
Tür; Dram- Biyografi

2 Hollywood Stargirl

Stargirl’ün hayatı, annesinin Los Angelas’ta bir film için kostümler tasarlayan firmanın yanına girmeleri ile tamamen değişir. Profesyonel bir şarkıcı olma hayali kuran Stargirl, annesinin işi için taşındıklarında ise hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için elinden geleni yapmaya başlar. Genç kız yeni hayatında hiç bilmediği insanlarla birlikte farklı dünyalara adım atarlar.

Oyuncular; Grace Vander Waal, Elijah Richardson, Judy Greer
Tür; Komedi- Dram

3 Family Camp

Zıt kutuplarla dolup taşan iki aile, birlikte kamp yapma planına girerler. Aile babaları yılın kamp kupasını alabilmek üzere büyük bir mücadeleye giderken ailenin geri kalanı hayatlarında var olan tüm sorunlarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu yüzleşmeler evlilikleri ve aile bağlarını kurtarabilecek mi?

Oyuncular; Tommy Woodard, Eddie James, Leigh-Allyn Baker

Tür; Komedi- Aile

4 Death on the Nile

Ünlü dedektif Hercule Poirot'un bu yeni gizem dolu polisiye macerası hafta sonu hoş vakit geçirmenizi sağlayacak bir yapımdır. Filmde Linnet Doyle isimli zengin bir kadının balayı sırasında öldürülmesiyle başlayan hikaye konu ediliyor. Nil üzerinde gemiyle balayına giden Linnet en yakın dostlarını ve Hercule Poirot'u bu geziye davet eder. Ani gelişen ölüm sonrası gizemi ise Hercule Poirot çözecektir.

Oyuncular; Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey
Tür; Polisiye- Gerilim

5 Uncharted

Macera dolu bir hafta sonu filmi izlemek isteyenler için önerdiğimiz Uncharted'da hazine avsıcı Nathan Drake ve ortağı Victor Sullivan'ın ilk hazine avlarına şahit oluyoruz. Güney Amerika'da olduğu bilinen ve altın şehir olarak adlandırılan El Dorado'nun peşine düşen Nathan baş düşmanının da aynı hazinenin peşinde olduğunu duyunca akıllıca planlar yaparak ilk keşfeden olmak ister.

Oyuncular; Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali
Tür; Macera- Aksiyon

6 The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

2021'in en dikkat çekici filmlerinden biri olan Tomorrow War ilginç senaryosuyla haftasonunuza yenilik katacak bir filmdir. Film 2050 yılında dünyanın uzaylı istilası ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor. İnsanlık yok olmak üzereyken bir grup bilim insanı geçmişe gitmenin yolunu bulur. Bu keşifle birlikte ufak bir askeri güç 2020 yılına geri dönerek Dünya liderlerinden geleceğin savaşı için askeri destek ve mühimmat isterler. Bir grup savaşçı geleceğe giderek Dünyayı kurtarmayı deneyeceklerdir.

Oyuncular; Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons
Tür; Bilim Kurgu- Aksiyon- Gerilim

7 Joker

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatını anlatmaktadır. Toplum tarafından sevilmeyen Arthur hayatta yapyalnız kalmıştır. Gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesi takan Arthur, geceleri yüzünden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur'un yaşlı annesi onu Happy adıyla çağırmaktadır. Annesinin bu seslenişi Arthur'un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Maruz kaldığı zorbalıklar yüzünden yavaş yavaş kendi kimliğinden uzaklaşan Arthur, Joker karakterine bürünür. 2019 filmleri arasında gişede en çok başarı elde eden ve Joker filmleri arasında en popülerin olan bu yapımı mutlaka izlemelisiniz.

Oyuncular; Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
Tür; Dram

8 Terminal

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor, başka bir ülkenin havalimanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olduğunu öğrenir ve Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan Viktor bu esnada havaalanındaki televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesinde savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Viktor'un yapacağı tek iş hiçbir iz bilmediği bu şehirde yaşamak olacaktır. Romantik ve komedi filmleri türünde yapım arayanlar için IMDB puanı yüksek bu filmi tercih edebilirsiniz.

Oyuncular; Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci
Tür; Komedi-Dram- Romantik

9 Darkness Falls (Diş Perisi)

Korku filmleri meraklılarının IMDB puanına bakmadan ön yargısız şekilde izlemesi gereken güzel bir yapım. Filmde, Kyle, diş perisi gördüğünü iddia etmektedir. Hatta diş perisinin onu öldürme amacında olduğunu söyler. Ancak kimse Kyle’ye inanmaz. Kimsenin ona inanmadığı kasabayı terk eder. Bu terk edişin ardından on iki yıl geçmiştir. Kylie, giderken arkasında onun gerçeği söylediğini düşünen iki kişiyi bırakmıştır; biri çocukluk aşkı Caitlin ve diğeri ise, onun küçük erkek kardeşi. Ve şeytan Darkness Falls’ta tekardan ortaya çıkmıştır. Kyle, seneler önce gördüğü o ölüm makinesi yaratığa karşı savaşmak için yeniden dönmek zorundadır. Çünkü şeytan, intikam sebebiyle geri dönmüştür ve bu sefer Caitlin’in kardeşini almadan hiçbir yere gitmeyecektir.

Oyuncular; Emma Caulfield, Lee Cormie, Chaney Kley
Tür; Korku- Gerilim

10 The Fault in Our Stars (Aynı Yıldızın Altında)

Hazel 16 yaşındadır ve tiroit kanseri ile mücadele ederken, hastalığı akciğerlerine sıçramıştır ve yaşamını oksijen tüpü ile devam ettirmektedir. Kanser hastaları için yapılan çalışmalar esnasında Augustus isimli beyin tümörü rahatsızlığı bulunan ve bir bacağını kaybetmiş bir genç ile tanışır. İkili birlikte zaman geçirmeye başlarlar ve bir birlerine aşık olurlar. Hastanede tedavi gördükleri dönemlerde de birbirlerini hiç yalnız bırakmazlar. Augustus sevgilisi Hazel’in hayalini gerçekleştirmek için beraber yola çıkarlar ve Amsterdam’da sevdikleri yazar Peter Van Houten’i aramaya başlarlar. 2014 yapımı olan film, John Grenn’in romanından uyarlanmış ve Josh Boone yönetmenliğinde çekilmiştir.

Oyuncular; Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff
Tür; Romantik – Dram