Güneş kremi cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için kullanılıyor. Vücudumuzun değerli parçalarından biri olan cildimizi korumak için güneş kremi kullanıyoruz. Ancak yanlış krem seçimi cildi korumak yerine zarar veriyor.

GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Güneş kreminin içinde çinko oksit ya da titanyum dioksit olmasına dikkat edin

Güneş kremi en az 15 faktör olmalı onun altında bir güneş kremini almayın

Akne eğilimli bir cildiniz varsa non-komedojenik ve yağsız güneş kremleri seçin

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Cilt tipinize uygun kremler alın.

GÜNEŞ KREMİ NASIL KULLANILIR

Güneş kremleri cilt tipine göre kullanılmalı. Her cilt tipi her güneş kremini kullanamaz. Eczanelerde satılan ürünleri tercih edilmelidir. Ayrıca güneş kremi kullanırken miktarı da önemli. Her yanağa sadece parmak ucunda sürülmeli. Güneş kremi dışarı çıkmadan 20 dakika önce sürülmeli.  Güneş kremi kullanırken yüz için ayrı vücut için ayrı krem kullanmalıyız. Çünkü yüzde siyah nokta ve yağlanma gibi problemler olduğu için uygun değildir. Güneş kreminin son kullanma tarihine de mutlaka dikkat etmelisiniz.

HAMİLELİKTE GÜNEŞ KREMİ KULLANIMI

Hamilelik sırasında cilt daha hassas olur. Hamilelerin doğru güneş kremini seçmesi hem anne hem bebek için önemlidir. Hamilelerin mineralli güneş kremlerini, parfümsüz ve hipoalerjik kremleri tercih etmesi önemlidir.

ÇOCUKLARDA GÜNEŞ KREMİ KULLANIMI

Çocuklarda kullanılacak güneş kreminin koruma faktörü en az SPF 15 olmalı, suya dayanıklı, kokusuz, parfümsüz, non allerjik olmalıdır.Ayrıca çocuklarda kullanılcak güneş kremi mutlaka geniş spektrumlu yani hem UVA hem de UVB ye karşı koruyucu olmalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu