Google’ın Chrome satışı gündemde! Rekabet Kurumu'ndan kritik adım Google’ın Chrome satışı gündemde! Rekabet Kurumu'ndan kritik adım

Araştırmalara göre; kutup buzullarının erimesi, gezegenin dönüşünü yavaşlatarak günlerin uzamasına neden oluyor. Öte yandan bu durumun, internet trafiği, finansal işlemler ve GPS navigasyonu gibi sistemleri doğrudan etkileyebileceği tahmin ediliyor.

İnsanların sebep olduğu küresel ısınma nedeniyle Grönland ve Antarktika buz tabakaları eriyor.Bu durum da yüksek enlemlerde depolanan suyun ekvator yakınlarındaki denizlere yeniden dağıtılmasına neden oluyor.  Bu da dünya'yı daha oblat yaparak dönüş hızını yavaşlatıyor ve günleri daha da uzatıyor.

Dünya'nın dönüş hızının yavaşlama oranının 1900-2000 arasında yüzyıl başına 0,3 ile 1 milisaniye arasında değiştiğini söyleyen araştırmacılar, bu oranın 2000'den bu yana buzulların erimesinin hızlanmasıyla 1,3 milisaniyeye yükseldiğini belirtti.

Araştırmacılar, dönüş hızının yavaşlama oranının önümüzdeki yıllarda 1 milisaniye oranında seyredeceğini belirtirken sera gazı emisyonlarının azalmaması halinde bu oranın 2100'e kadar 2,6 milisaniyeye yükselerek gün uzunluğunu etkileyen en büyük faktör olacağını vurguladı.

ZAMAN VE TEKNOLOJİ İÇİN KRİTİK DURUM

Gerçekten böyle bir durumun gerçekleşmesi zaman ölçümünü etkilemekle kalmayıp, teknoloji içinde kritik sonuçlar doğurabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu