Gözaltı torbalanmaları ve morlukları görüntü anlamında oldukça sizi rahatsız ediyor olabilir. Pek çok çevresel ve genetik faktör nedeniyle oluşan torbalanma ve morarmalar karaciğer ve böbrek hastalıkları nedeniylede oluşabilmektedir. Eğer aşırı derecede tuz tüketiyor, stresli bir yaşam sürüyor ve hem yeteri kadar dinlenmiyor hem de yeteri kadar uyumuyorsanız gözaltı torbaları ve morluklara kapı aralıyorsunuz demektir.

Gözaltı morlukları ve torbalanmalarının genel sebepleri;

Zararlı Güneş Işınları

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak göz altı morluklarına davetiye çıkarır. Bununla beraber gün içerisinde uzun süre UV ışınlarında kalmak torbalanmaları da beraberinde getirebilir.

Kemik Yapısı

Göz altı morlukları, göz altındaki kemiklerin içe doğru çökük olması sebebiyle de ortaya çıkabilir.

Uyku Düzeniniz yoksa bu sorunla karşı karşıya kalmanız doğal

Az uyumak ya da düzensiz bir uyku sürecine dahil olmak da göz altındaki morlukların nedenleri arasındadır. Uzmanlar bu nedenle günde en az 8 saatlik uyku önerisinde bulunmaktadır.

Yaş Faktörü yine en bilinen sebeplerden

İlerleyen yaş, göz altında torbalanmalara neden olur. Özellikle de 40 yaşını aşmış bireylerde morluklar da ortaya çıkmaktadır.

Alkol ve Sigara bu sorunun en baş aktörleri

Kandaki oksijen miktarını azaltan sigara, göz altı morluklarının nedenleri arasındadır. Alkol ise göz altındaki torbalanmaları meydana getirebilir.

Alerjik sorunlarda oldukça etkili

Burun akıntısı, göz akıntıları ve damarlarda kan birikmesi çeşitli alerjik sorunlara davetiye çıkarır. Bu durumda da göz altı bölgelerinde hem torbalanma hem de morluklar oluşabilir.

Uzun süre mavi ekrana bakmaktan kaynaklı göz yorgunluğu

Özellikle ekran başında uzun süre vakit geçiren kişiler veya uzun süre okuma yapanlar göz kaslarının yorulmasına ve göz altı torbalarının belirginleşmesine sebebiyet verebilir.

Tansiyon hapı kadar etkili: Nar, yaban mersini, bitter çikolata tüketin, tansiyon sorunundan kurtulun Tansiyon hapı kadar etkili: Nar, yaban mersini, bitter çikolata tüketin, tansiyon sorunundan kurtulun

Göz hastalıkları bu soruna kapı aralayan faktörlerden

Dermatitis, dermatomiyozit, böbrek hastalığı ve tiroid göz hastalığı gibi durumlarda da kişide göz altı torbaları görülebilir. Şiş bir görüntünün yanında kişinin göz altında morluklar da oluşabilir.

Göz altı torbalarının oluşmasına neden olacak bu faktörler, her bireyde farklı olabilir. Bu sebeple göz altı torbalarının oluşma şekli kişiden kişiye değişiklik gösterir.

 Gözaltı morlukları ve torbalanmaları için maske önerisi

Malzemeler

-1 yumurta sarısı

-1 çay kaşığı kakao

-Çay kaşığı ucu ile zerdeçal

-1 tatlı kaşığı buğday nişastası

-1 tatlı kaşığı badem yağı

Nasıl uygulamalıyım?

Sabah akşam olmak üzere 2 gün boyunca bu maskeyi uygulayın

Uygulamadan önce mutlaka bileğinizde denemesini yapın

20 dakika bekletip yıkayın

Dilerseniz tüm cildinize de uygulayabilirsiniz

Dolapta 2 gün muhafaza edebilirsiniz

Göz altı morluk ve torbalanma nedenleri aşağıda alt başlıklar halinde sıralanmaktadır.

Editör: Merve Kiraz