KÜLTÜR-SANAT

Görüntüsü ile gözleri, tadı ile mideleri bayram ettiriyor

Damak çatlatan Kelle Paça Çorbası hastalıklara karşı koruyor, gün boyu tok tutuyor

Abone Ol

Binbir derde deva olarak gösterilen kelle paça çorbası hala bir kesimin olmazsa olmazı. Özellikle sabah saatlerinde tercih edilen kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Günümüzde orta ve büyük yaşın kahvaltıda tercih ettiği bir kültür haline gelen kelle paçayı bir içen bir daha istiyor.

 Hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler çözümü doğal şifa deposu olarak gösterilen kelle paça çorbasında ararken, sabah saatlerinde içilen kelle paça çorbası gün boyu tok tutuyor. Kış aylarının yanı sıra yaz aylarında tercih edilen kelle paça çorbasının hazırlanması yaklaşık olarak 8 saati buluyor.

Hastalıklara karşı dirençli olmak isteyen vatandaşlar çözümü doğal yollarda arıyor. Doğal yolların başında ise özenle hazırlanan çorbalar geliyor. Vatandaşların vazgeçilmez tatlarından olan kelle paça çorbası, insan sağlığına olan faydalarıyla yoğun ilgi görüyor. Damak çatlatan lezzeti ile bilinen kelle paça çorbası, şifa deposu olarak gösteriliyor. Özenle hazırlanan kelle paça çorbası, antibiyotik görevi ve kemik iliklerine fayda konusunda büyük rol üstleniyor. Kelle paça çorbasının içerdiği mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini de güçlendirdiği biliniyor. Genellikle sabah saatlerinde tercih edilen çorba gün boyu tok tutarken, birçok hastalığa karşı da direnç sağlıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi arasında yer alan kelle paça çorbası yaz aylarında da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.