YAŞAM

Görsel şölen diye buna denir; Göksu Travertenleri

Giresun'un Pamukkalesi olarak adlandırılan Göksu Travertenleri rengi ve mineralli yapısıyla ilgi odağı haline geldi

Abone Ol

Pamuk kaleyi andıran Giresun'un Dereli ilçesindeki "Göksu Travertenleri her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Giresun Dereli İlçesi'nde yer alan travertenler, Aksu ve Göksu Dereleri’nin birleştiği noktada olan Kümbet ve Kulakkaya Yaylalarının tam arasında bir noktada bulunmakta. Giresun merkeze 1 saat uzaklıkta olan ve Mavi Gölü geçtikten sonra sizleri doğal güzelliği ile karşılayan Travertenler unutulmaz anlar yaşamak için oldukça enfes bir yer. Özellikle mineralli ve turkuaz renkli suyunun egzema, mantar ve daha birçok çeşitli hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca yazın buz gibi olan suyu serinlemek için oldukça uygun bir alanda yer alıyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli proje ile oluşturulan Göksu travertenlerinin kaynak değeri korunarak teras şeklinde büyüklü küçüklü göletler oluşturulmuş. "Pamukkaleye benzer bir görüntü elde edilerek bolca turist bölgeye çekilmiş.

Söylediğimiz gibi travertenlerin bulunduğu bölgede, mineral değerleri yüksek sular mevcut. Yapıda mineralli sular bir araya getirilerek, doğal yapıyı bozmadan yapılan göletler sağlık açısından da önemli bir yer niteliğinde. Göletlerin arasında ziyaretçiler için yürüyüş yolları da  mevcut. Mini havuzların yer aldığı alanda insanlar çıplak ayakla su içerisinde bölgeyi gezip görsel bir ziyafet şölenine maruz kalıyor. Mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları beyaz renge dönüşerek, göllerin rengini turkuaza bürümüş. 

Aslına bakarsanız "Mavigöl'e turkuaz rengi veren su ile buradaki su aynı. Bu  doğa harikasını bir an önce görmenizi ve o muhteşem atmosferi tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.