Giresun'un Çamoluk ilçesinde yaşayanlar Erzincan'a bağlanmak istiyor. Bir Youtube kanalında yapılan röportajlarda 'Yarın referandum olsa hangi ile bağlanmak istersiniz?' ve  'Çamoluk'un başka bir ile bağlanacak olsa nereye bağlanmasını istersiniz?' sorularına vatandaşların bir çoğu 'Erzincan' dedi.

Meteoroloji’den uyarı Meteoroloji’den uyarı

GİRESUN BİZİ HİÇE SAYIYOR

14 Ağustos tarihinde çekilen videoda Çamoluk halkı Erzincan iline bağlanmak istediğini iletiyor.

Videoda Giresun'un uzak olduğuna dikkat çeken ilçe halkı siyasetçilerin seçim zamanı ilçelerini hatırladığına işaret ederek, "Giresun bize çok ters, buraya yakın olarak Erzincan'a bağlanabiliriz. Giresun bizi hiçe sayıyor." dediler.

SEÇİM ZAMANI BİZİ HATIRLIYORLAR

Bazı vatandaşlar ise "Erzincan yatırımı çok yüksek olan bir yer, Giresun çok uzak. Burada 12 ayın 8 ayı kış. Çamoluk ve Alucra bu konuda çok dertli.  Giresun seçim zamanı bizi hatırlıyor." ifadelerini kullandılar.

1990'DA REFERANDUMLA GİRESUN'A BAĞLANMAYI KABUL ETTİLER

Daha önceleri köy olan Çamoluk, Kurukol ve Yuvacık köylerinin de sınırlarına katılmasıyla 31 Aralık 1986'da belediye statüsü alarak beldeye dönüştü. Çamoluk 20.05.1990 gün ve 20523 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2644 sayılı kanunla ilçe oldu. İlçenin ilk kaymakamı 26.08.1991 tarihinde göreve başladı. Çamoluk’ta 15.07.1990 tarihinde yapılan referandum sonucu Çamoluklular, Gümüşhane'ye bağlanabilirken Giresun iline bağlı kalmayı kabul etmişlerdi.

Kaynak: -yenişebinkarahisar-

Editör: Saliha Kara