H-100 aşısı veya IAL Sistem olarak da bilinen gençlik aşısı 15 farklı etken maddeden oluşan bir cilt gençleştirme kokteyli olarak tanımlanıyor. 

Etkileri nelerdir?

Yaşlanmanın da etkisiyle vücuttaki hyalüronik asit miktarı azalır. Aynı şekilde cildin kendisini onarma ve sıkılaştırma oranında da buna paralel bir şekilde azalma görülür. Ciltteki yaşlanmaya veya güneş hasarına bağlı olarak ortaya çıkan renk değişikliği, cilt lekeleri, sarkma, elastikiyet kaybı, gevşeklik, nem kaybı ve kırışıklık gençlik aşısı ile birlikte giderilir. Yüz, boyun, gıdı, dekolte ve el üzerine uygulan gençlik aşısı sayesinde, cilde tekrardan hyalüronik asit yüklenir. Cerrahi müdahale gerektirmediği halde, olumlu etkisini hemen gösteren gençlik aşısı, uygulanması halinde cildi sağlıklı, parlak ve genç bir görünüme kavuşturur.

Hangi Durumlarda Uygulanır?

Cildinde yaşlanma belirtileri görülen ve cildi zarar görmüş bireylere uygulanan gençlik aşısı, aynı zamanda sigara, alkol, akne, güneş ve solaryum gibi sebeplerle zarar görmüş ciltlere sahip bireylerin diğer tedavilerine tamamlayıcı olarak da uygulanabilir. 

Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne? Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne?

Nasıl ve kimlere uygulanır?

20 yaş üzerindeki tüm cilt tiplerine uygulanan aşı, hastanın yaşına ve cildin ihtiyacına göre seans sayısı ve seans aralıkları değişiklik gösterebilir. İşlem öncesinde, hastanın herhangi bir rahatsızlık hissetmemesi için uyuşturucu krem uygulanır.  Yirmili yaşlarındaki genç bir hastaya üç hafta ara ile 2-3 seans yeterli olurken ellili yaşlarındaki bir hastaya bir hafta on gün aralıklarla 5-6 seans gerekir. 

Uygulama sonrası

Gençlik aşısı sonrası uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar ve şişlikler görülebilir. Hatta nadir de olsa morluklar meydana gelebilir. Ancak bunlar 2-3 gün içinde kaybolur. Etkisi hastadan hastaya değişmekle birlikte dokuz ay bir yıl devam eder.
 

Editör: Sena ERDOĞAN