Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Yuva Köyü'ne yıllar önce gelin olarak gelen 65 yaşındaki Nermin Ergin, bugün köyün muhtarı olarak yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. İkinci dönem muhtarlık görevini sürdüren Ergin, gerçekleştirdiği projelerle hem köyün yaşam kalitesini artırıyor hem de Yuva Köyü'nü doğa turizminin önemli destinasyonlarından biri haline getirmeyi amaçlıyor.
Uzun yıllar Yuva Köyü'nde yaşadıktan sonra eşiyle birlikte İstanbul'a taşınan Ergin, yaklaşık 40 yıl sonra eşinin sağlık sorunları nedeniyle yeniden köyüne döndü. Dönüşünün ardından köydeki eksiklikleri fark eden Ergin, vatandaşların da desteğiyle muhtarlığa aday oldu ve seçilerek hizmet etmeye başladı.
Göreve geldiği ilk günden itibaren köyün ihtiyaçlarını öncelik haline getiren Ergin, caminin yenilenmesi, içme suyu şebekesinin modernize edilmesi, yeni su deposunun yapılması ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra köyde yıkılan taş duvarların yeniden inşa edilmesini sağladı.
Eski Okul Bahçesi Kamp Alanına Dönüştürüldü
Yuva Köyü'nün doğal güzelliklerini turizme kazandırmak için önemli adımlar atan Muhtar Nermin Ergin, kullanılmayan eski okul bahçesini kamp alanına dönüştürdü. Yaz aylarında özellikle motosiklet grupları, kampçılar ve yurt dışından gelen doğa tutkunlarının uğrak noktası haline gelen alan, köy turizmine önemli katkı sağlıyor.
Köyde artık öğrenci bulunmadığını belirten Ergin, kullanılmayan okul alanını değerlendirmek istediklerini ifade ederek, gelen ziyaretçilerin kamp alanından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Oğlunun Yaptığı ATV ile Hizmetlerini Sürdürüyor
Köyün engebeli yapısında hizmetlerini daha rahat sürdürebilmesi için oğlu tarafından Anneler Günü hediyesi olarak özel bir ATV tarzı araç hazırlanan Ergin, bu aracın muhtarlık çalışmalarında büyük kolaylık sağladığını belirtti.
Ergin, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun da aracı inceleyerek "Yeni nesil traktör" benzetmesini yaptığını aktarırken, aracın özellikle köy içinde ulaşım ve hizmet çalışmalarında önemli bir destek olduğunu dile getirdi.
Kaymakamlardan Yuva Köyü'ne Destek
Türkiye'de kaymakamlık lojmanına sahip nadir köylerden biri olan Yuva Köyü'nün bu yönüyle de farklı bir konumda bulunduğunu ifade eden Ergin, hem önceki Kaymakam İlhan Kayatürk döneminde hem de mevcut Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan döneminde köye önemli destekler verildiğini söyledi.
Devlet kurumlarıyla kurdukları güçlü iş birliğinin köyün gelişimine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Ergin, hedeflerinin Yuva Köyü'nü sadece Kemaliye'nin değil, Erzincan'ın örnek turizm köylerinden biri haline getirmek olduğunu ifade etti.
Köy sakinleri de Nermin Ergin'in göreve geldiği günden bu yana birçok sorunun çözüme kavuştuğunu belirterek, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Vatandaşlar, Ergin'in çalışkan ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde köyün her geçen gün daha yaşanabilir ve daha fazla ziyaretçi ağırlayan bir yer haline geldiğini ifade ediyor.
AA



