Erzincan yeni sanayi sitesinde 4 yıldır esnaflık yapan Ömer İlhak Filistin’deki müslümanların katliama maruz kalmalarına karşı Filistin ve Türk bayrağı olan bir kombinasyonu marketinin cephesine kapı olarak gerdi.  İlhak yarattığı farkındalıkla halkı bilinçli alışveriş yapmaya davet ediyor.

VİDEOLU: Et ve Süt Kurumunun kıymasında etten çok zar ve sinir var! VİDEOLU: Et ve Süt Kurumunun kıymasında etten çok zar ve sinir var!

Filistin de yapılan soykırıma müslüman ülkelerin yeteri kadar tepki göstermediğini dile getiren İlhak, “Malum tüm Dünyanın bildiği üzere bir soykırım yapılmakta. Gazze yanmakta, ciğerlerimiz yanmakta, evlatlarımız şehit edilmekte. İslam-ı Aliye dehşet oranda yara almakta. Ve bütün müslüman ülkeler, ne yazık ki kendi ülkemde dahil bu noktada yeterli tepkiyi göstermemekte. Bu bayrağı tamamen dükkanın cephesine germe amacımız şu,farkındalık oluşturmak” dedi. Müşterilerine bilinçli alışveriş yapma konusunda farkındalık oluşturmak istediğini belirten İlhak, “ Bayrak asmadık bayraktan kapı yaptık. İnsanlar unutkan, unutuyor bazı gerçekleri. Biz dedik ki dükkanımıza girdiklerinde bayrağın içinden geçerek içeri girip bu zulmü hatırlarlar ve hatırladıkları gibi de marketimizde bulunan istenmeyen ürünleri almazlar. Amacımız almamalarını sağlamak. Çünkü bizim gibi firmalar ne talep ediliyorsa onu arz etmek durumunda.  Arz talep meselesi bu. Müşterilerimize daha bilinçli alışveriş yapmayı sevk etmek amacıyla yapılmış bir farkındalık bu ” ifadelerini kullandı.

Market sahibi esnaf, kapı olarak kullandığı bayrakla daha önce yapılmamış bir farkındalığı ortaya koyuyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu