İzmir'de doğup büyüyen 33 yaşındaki maliyet kontrol uzmanı Berkan Karlankuş, şehir hayatının getirdiği stres ve yoğunluktan kaçmak için memleketi Sivas'ın Kangal ilçesine döndü. Evlenmesi için babasının biriktirdiği parayla 12 inek alıp hayvancılıkla yeni bir yaşam kuran Karlankuş, artık köy hayatını tercih ediyor.
İzmir'de çalışırken, yaz aylarını babasının yanına geçirdiği Kangal'da, köy hayatının doğal ve huzurlu atmosferinden etkilenen Karlankuş, kalıcı olarak köye yerleşmeye karar verdi. "İzmir'deki masa başı işimden bin kat daha iyi, stresiz ve huzurlu bir yaşam sunuyor" diyen Karlankuş, artık her gün saat 07.00’de kalkıp ineklerin bakımını yaparak, hayatını doğayla iç içe sürdürüyor.
Köyde geçirdiği süre zarfında, çevresinden "mükemmel bir iş yapıyorsun" gibi olumlu geri dönüşler alan Karlankuş, köydeki hayatın şehirdeki gibi zor olmadığını, aksine çok daha rahat olduğunu belirtti. Sosyal medya üzerinden içerik üretmeye başladığında büyük ilgi gördüğünü ve bu ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ekledi.
Hayvancılığa Başlarken Bir Film Repliğinden İlham Aldı
Berkan Karlankuş, köye dönüş kararını verirken, Türk sinemasının efsaneleşmiş filmlerinden biri olan Kibar Feyzo'daki bir replikten ilham aldığını belirtti. Filmin, başlık parası meselesini ele alan "Öküz alırız o parayla" repliğinden esinlendiğini anlatan Karlankuş, "Babamın biriktirdiği parayla hayvancılığa başladım. Espri yaparak 'baba o parayla öküz alırız' dedik ve bu yola çıktık" diye konuştu.
Hedefi: Ailesine Güzel Bir Gelecek Sunmak
Köy hayatına hızla uyum sağlayan ve burada huzurlu bir yaşam sürdüren Karlankuş, ilerleyen dönemde hayvancılık alanında daha da büyümeyi hedefliyor. Ayrıca, ileride evlenip çocuk sahibi olursa, onlara daha iyi bir hayat sunabilmeyi amaçladığını belirtti. "Köydeki hayat, herkesin deneyimlemesi gereken bir hayat" diyen Karlankuş, büyükşehirlerdeki stresli yaşamdan kaçmak isteyenlere köy hayatını önerdi.
Berkan Karlankuş’un köydeki yaşamı, büyük şehirdeki monoton hayattan kaçmak isteyenler için bir ilham kaynağı olurken, genç girişimcilerin kırsal alanlarda üretime katkıda bulunmalarının önemini de vurguluyor.
Kaynak; AA