YAŞAM

Evinizi sonbahara hazırlayın

Bol yağmurlu ve mis gibi toprak kokusu ile sonbahar mevsimine girerken evinizde sonbahara yönelik yapacağınız hazırlıklar neler?

Abone Ol

Kurumuş kahverengi yaprakların görsel şöleni, romantik yağmur sesi ve vücudunuzu saracak olan ıslanmış toprak kokusu… Havalar yavaş yavaş serinlemeye başlarken sonbahar tüm güzelliklerini beraberinde getiriyor. Ancak tüm bu güzelliklerin yanı sıra evinizi sonbahara hazırlamanız gerekiyor.

Bahçenizi hazırlayın
Bahçenizdeki ağaçlar yaz boyunca büyümüş olmalılar. Sonbahar ile birlikte Bahçedeki ağaçları budayarak onların çok uzayıp evinizin çatısına ve duvarlarına zarar vermesini engellemenizde fayda var.

Elektrik kesintisi
Rüzgâr genelde elektriğin kesilmesine neden olur.  İnternetsiz ve elektriksiz yapamam diyorsanız şimdiden jenaratör almalı ya da jenaratörünüz varsa düzgün bir şekilde çalışıp çalışamadığını kontrol ettirmelisiniz.

Sobalı evlere dikkat
Sobalı evde oturuyorsanız ya da bağ eviniz varsa mutlaka soba bacasını ve soba borularını temizletin.

Doğalgaz ve kaloriferleri kontrol ettirin
Sonbahar havaların artık soğuması anlamına gelir. Bu durumda doğalgaz ve kaloriferlerinizin bakımını yaptırın. 

Pencerelerinizi kontrol edin
Pencerelerinizin rahatça açılıp kapandığından emin olun. Gerekli tamirleri eğer kendiniz yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız da profesyonel destek alın. 

Çatınızı gözden geçirin
Çatınızda olukları temizletip, herhangi bir çatlak olup olmadığına bakın. Şiddetli yağışlara ve olumsuz hava koşullarına hazırlıklı olun.

Mobilyaları temizleyin
Mevsimlik olarak kullandığınız bahçe veya balkon mobilyalarını temizleyerek bir sonraki yaz dönemi için hazır hale getirin. Ayrıca evinizdeki eşyaları da sonbahara hazır hale getirin. Yazlık ince halılardan kışlık kalın halılara geçebilirsiniz mesela.

Kıyafetleri gözden geçirin
Soğuk havalarda giyeceğiniz kıyafetlerin gardıroplarda yerini almasının vakti geldi. Baharda giyeceğiniz kıyafetleri ve artık giymeyeceğiniz kıyafetleri temizleyin ve ayrıştırın. Giyeceklerinizi gardıroba yerleştirin giymeyeceklerinizi de özene kaldırın.