YAŞAM

Evinizde sıkça yenileyeceğiniz eşyalar

Evde günlük kullanılan, bakterilere yuva olan eşyaların sıklıkla değiştirilmesi gerekir.

Abone Ol

Evde sıklıkla kullanılan ve bakteri oluşumuna ve gelişimine olanak sağlayan birçok eşya bulunur. Bu eşyaların sağlığı olumsuz etkilememesi ve hijyenik olması açısından sıklıkla değiştirilmesi gerekir.

Evde sıklıkla değiştirilmesi gereken eşyalar:

1-Bulaşık Süngeri: Elbette ilk sırada bulaşık süngeri yer alıyor. Yapılan bir araştırmada bulaşık süngeri üzerinde idrardan çok daha fazla bakteri barındığı tespit edildi. Bu nedenle evlerde kullanılan bulaşık yıkama süngerinin sık sık değiştirilmesi gerekir. 

2-Diş Fırçası: Günde en az 2 kez kullanılan diş fırçaları yaklaşık 2-3 ay kullanılabilir. Bu süre zarfında fırçalarda aşınma meydana gelir ve bakteri üremeye başlar. 3 ayı geçmemek suretiyle diş fırçalarının değiştirilmesi gerekir.

3-Yatak Çarşafı / Yastık Kılıfı: Ölü derilerin biriktiği yatak çarşafları sık sık değiştirilmesi cilt sağlığı için oldukça önemli. Ayrıca yüz ile en çok temas eden yastık kılıflarını en az 2-3 günde bir değiştirmesi akne sivilce gibi oluşumları önler. Daha kaliteli bir uyku sağlar.

4-Havlu: Yine cilt sağlığı için havluların sık sık değiştirilmesi gerekir. Havlular, nemli olduklarından dolayı bakteriler çabuk ürer. Bu nedenle yüz ve el havlularının sık sık değiştirmesi ciltte bakteri nedeniyle oluşacak kusurların önüne geçer.

5-Banyo Lifi: Havlu gibi banyo lifleri de nemden kaynaklı olarak bakteri üretir. Ayrıca ölü derileri biriktirir. Bu nedenle sık sık değiştirilmesi gerekir.

6-Makyaj Fırçası / Süngeri: Ciltle en çok temas halinde olan eşyaların başında makyaj aletleri gelir. Özellikle fırçalar ve süngerlerle doğrudan temas edilir. Cilt sağlığı için makyaj fırçalarının sık sık temizlemesi ve düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.