YAŞAM

Eviniz için geri dönüşüm fikirleri

Doğaya fayda sağlayacağınız bunu yaparken evinize şıklık katacağınız geri dönüşüm eşyaları…

Abone Ol

1-    Soda gibi cam şişeleri biriktirin ve uygun bir tıpa bulun. Daha sonra şişeleri bir arada dizerek şık bir baharatlık elde edebilirsiniz. Biriktirdiğiniz şişelerin aynı şekilde olması daha şık durabilir. 
2-    Büyük boy plastik şişelerin tabanını istediğin tasarımla keserek bir saksı haline getirebilirsiniz.
3-    Teneke salça ve konserve kutularının kapağını çıkararak kutuyu dilediğiniz gibi boyayıp süsleyerek kendi zevkinize uygun kalemlik elde edebilirsiniz.
4-    Su ve yağ şişelerinin içine led ışıklar yerleştirerek yatağınızın üzerindeki komodinin üzerine yerleştirebilir, kitap okurken ışığından faydalanabilirsiniz.
5-    Yada şişenin içerisine mum koyarak nostaljik bir aydınlatma ürün elde edebilirsiniz.
6-    Soda şişelerinin içini çakıl taşı ile doldurarak mini dekoratif vazolar elde edebilirsiniz.
7-    Salça ve konserve kutularının etrafına çakıl taşı yapıştırarak içerisine mum eritebilirsiniz. Böylece şık bir dekoratif mumluk elde edebilirsiniz. 
8-    Eski valizinize evinizin tarzına uygun ayaklık monte ederek ve içini doldurarak evcil hayvanınıza şık ve rahat bir yatak yapabilirsiniz.
9-    Eskiyen kıyafetlerinizin atmak yerine renkli düğmelerini küçük yuvarlak kartonun üzerine silikonla yapıştırarak benzersiz bir bardak altlığı tasarlayabilirsiniz. 
10-  Yıpranan, yırtılan veya artık kullanmak istemediğiniz kumaşları şeritler halinde keserek karmaşık veya ton sıralamasına göre bir ip üzerinde dikey olarak birleştirebilirsiniz. Basit dikiş detaylarıyla bir araya getirebileceğin bu çalışmayı yatak başlığını süslemek için kullanabilirsiniz.