Ev taşımanın zorluğunu herkes bilir. Eşyaları toplamak düzenli bir şekilde paketlemek, taşımak ve yerleşmek…
Karmaşası ile bilinen taşınma işlemi dikkat edeceğiniz püf noktalar ve ipuçları sayesinde daha kolay ve düzenli bir hal alabilir.

Eşya toplarken düzen şart!
Eşyalarınızı karmaşık şekilde toplamayın. Oda oda ayırın. Her odanın eşyasını paketlerin üzerine mutlaka yazın. Bu işlem sayesinde yeni evinize yerleşirken karmaşadan uzak olacaksınız. 
Eşyalarınızı ayırın kışlıkları ayrı yazlık kıyafetlerinizi ayrı paketleyin. Aynı şekilde paketlerin üzerine not alın.
Mutfak gibi kırılacak eşyaları paketlerken bolca gazete kâğıdı veya eşya paketleme kâğıdı kullanın.
Paketlediğiniz eşyaları bir odada toplayacaksanız mutlaka öncelik sırasına göre numaralandırma yapın. Taşınma şirketinde de sürekli kullandığınız eşyaları kamyonete en son yerleştirmesini isteyin.

Mutfağı toparlarken dikkat!
Mutfak eşyalarını toparlarken kutunun altına birkaç kat koruyucu köpük ve benzeri malzeme koyun. Böylece olası darbelere karşı eşyalarınız korunur.
Kutunun altına büyük eşyaları, yukarıya doğru ise daha küçük eşyaları koyun. Ancak kırılma ihtimaline karşı sıkışıklık olmamasına özen gösterin. Fazla boşluk kalmamasına ve eşyaların birbirinin üstüne devrilmemesine de dikkat edin. 
Tencereleri iç içe koyarak kapaklarıyla aynı kutuya koyun. 
Tuzluk gibi baharatlıklarınızı buzdolabı poşeti gibi ayrı poşetlere koymanız, kavanozun kırılması durumunda etrafa dağılmayı önler. 

Taşınırken planlı olun
Öncesinde mutlaka evinizin planını yapın. Taşınma sırasında da paketlerin üzerine yazdığınız notlara göre eşyaları taşıyın. Her paketi kendi odasına direkt taşıyarak yerleşmede oluşacak düzensizliğin önüne geçin.

Sunumuyla göz kamaştıracak lezzetiyle dillere destan olacak bir tatlı tarifi krem karamel Sunumuyla göz kamaştıracak lezzetiyle dillere destan olacak bir tatlı tarifi krem karamel

Yerleştirmeyi sırayla yapın
Öncelikle büyük eşyaları planladığınız yerlere yerleştirin. 
Ardından günlük kullandığınız acil olan eşyalara öncelik verin. 
Evin kaba eşyaları yerleştikten sonra odaları sıra ile yerleştirin. İşlerin düzenli olması işinizin daha erken bitmesini sağlayacak.


 

Editör: Sena ERDOĞAN