Evimize et alırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var ki sağlık açısından da büyük önem arz ediyor. Et seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk hususlara bir göz atalım;

-Etin veteriner tarafından kesilip satılmasına,

-Etin doğal rengi olan pembemsi kırmızı renkte olduğuna, Etin rengi biraz koyu olabilir fakat mor olmamalıdır 

-Taze et, bilinenin aksine serttir ve kesinlikle dinlenmiş olmalıdır 

Filistinli dağcı Ağrı Dağı'nın zirvesinde ülkesinin bayrağını açıp ağladı Filistinli dağcı Ağrı Dağı'nın zirvesinde ülkesinin bayrağını açıp ağladı

-Etin duruşu toplu olmalı, kendini salmış olmamalıdır

-Soğuk muhafazasının yapılıp yapılmadığına

-Satış noktasının ve kasapların gerekli ve yeterli teknik ve hijyenik koşullara uygunluğuna dikkat edilmelidir

Yağsız et ortalama olarak %76 su, %21.5 azotlu maddeler, %1.5 yağ, %1 mineral maddeler ihtiva ediyor. Bunun yanında karbonhidratlar, beyaz renk maddeler, enzimler ve vitaminler çok az oranlarda bulunur. Etin başlıca tuzları potasyum, magnezyum fosfat ve sodyum klorür olarak biliniyor. Az mik-tarda demir, silisyum bulunduran ette gaz olarak fazla miktarda karbondioksit, az miktarda azot var.

Peki hangi eti tercih etmeliyiz?

Dana: Dana etlerinin pembe ve yağlı olanlarını almak en uygunu. Etleri esmerleşmiş danalar makbul sayılmamakta.

Kuzu: Kuzu etleri en makbul sayılan türdür. Özellikle süt kuzuları  çok yağlı olanları tercih edilmeli. Koyun: Eti en kıymetli koyun cinsi kıvırcıktır. Kıvırcığı dağlıç ve karaman tâkip eder. Keçi etinden her zaman daha makbul sayılır.

Keçi: Keçilerin tiftik ve kıl keçi gibi cinsleri varsa da her Ette gaz olarak fazla miktarda iki cinsin eti de makbul değil. Keçi koyundan ince fakat uzun cüsselidir.

İnek ve Öküz: Özellikle kısır inekler öküzlerden, mandaların dişilerinin etleri de erkeklere oranla daha uygun kabul edilir.

Editör: Merve Kiraz