Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yakıcı sıcakların ferahlama isteğini tetiklediği o günlerdeyiz. Yaz aylarında en ferah doğa sporu ne derseniz önerimiz Rafting olacak. Malumunuz Erzincan, Rafting rotalarının Türkiye’deki en bilindik merkezi. Aktiviteler ise yazın ortaları ve sonunda gerçekleşmekte. Yaz başlarında suyun yüksek seviyede seyretmesi bu günlerde Rafting’i tehlikeli bir hale getirmekte. Bu sebeple yazın ilk ayı aktiviteler maalesef ki aktif değil. Ama üzülmeyin az kaldı.

Rafting, Erzincan'da 1994 yılından itibaren Karasu ( Fırat) Nehrinde yapılmakta. 1997'de Munzur Fırat Doğa Sporları Derneğinin kurulması ile aktif olarak zengin malzeme ve rehber kadrosu ile hizmet vermekte. Hal böyle olunca Rafting festivallerine de ev sahipliği yapmakta.

 Bu özellik dünyanın hiçbir yerinde yok

Özellikle Mayıs ayında 6'lık ve 5'lik rapitler oldukça fazladır. Yollar üstü Mutu arasındaki parkurun uzunluğu 40 km yi bulur. Mayıs ayından sonra suların azalmasıyla Sansa - Bağlar mevkinden (Erzincan - Erzurum Kara- yolu 55 km) Mutu'ya kadar 26 km'lik bir parkur vardır. Bir tane 5'lik, 3 tane 4'lük, 5 tane 3'lük, 1 tane 2'lik rapit oluşur. Parkurun diğer bir özelliği Erzincan-Erzurum kara ve demir yolunu takip etmesidir.

Tüm bu ve daha sayamadığımız birçok özellik Erzincan’ı, doğa sporları için en ideal şehirlerden biri haline getiriyor.

Erzincan Güncel Medya ve Erzincan Birlik Medya temsilcileri Süleyman Karaman’ı ziyaret etti Erzincan Güncel Medya ve Erzincan Birlik Medya temsilcileri Süleyman Karaman’ı ziyaret etti

Rafting nasıl yapılır?

Bir şişme bot ile aşağı doğru süratli bir şekilde inerek yapılır. Bot içindekiler suyun gücü yanında kendilerini itmede ellerindeki kürekleri kullanırlar. Kimi insana göre bu oldukça zor ve tehlikeli bir spor olarak görünse de aslında rafting hiç de görüldüğü kadar zor ve tehlikeli değildir

Peki Rafting için yüzme bilmek şart mı?

Rafting, herhangi bir beceri ve fiziksel kondisyon gerektirmediğinden dileyen herkes bu sporu yapabilir. İlk iki derece için yüzme bilmek bile gerekmez.

Editör: Merve Kiraz