Erzincan’da Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi ve Deprem Tatbikatı

Erzincan’da 2025 Okul Afet Eğitimleri kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile MEB AKUB Erzincan ekipleri tarafından öğrencilere yönelik kapsamlı bir afet farkındalık eğitimi düzenlendi. Program, Doğa Koleji ilkokulu ve anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul çalışanlarını kapsadı.

Manevi Danışman  Mehmet Kurtaran: Çocukların ateist ve deist olmasının sorumluluğu ailededir Manevi Danışman Mehmet Kurtaran: Çocukların ateist ve deist olmasının sorumluluğu ailededir

AFETLER KARŞISINDA BİLİNÇLENME SAĞLANDI
Eğitimde, deprem başta olmak üzere çeşitli afetlere karşı alınması gereken önlemler, afet anında doğru hareket tarzı ve tahliye süreçleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Uzman ekipler, öğrencilere afetlere karşı bilinçli olmanın ve hazırlıklı bulunmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Afet farkındalık eğitiminin ardından, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte bir deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, öğrencilerin güvenli bir şekilde sınıflardan tahliye edilmesi sağlandı. AFAD ekipleri, tatbikat sürecinde doğru tahliye yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.

Yetkililer, afet eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, öğrencilerin erken yaşta bilinçlendirilmesinin olası afetlerde hayati önem taşıdığını ifade etti.

Editör: Adem Küçükkaya