Erzincan’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
Erzincan’da etkili olan yoğun kar yağışı, Refahiye ve Çayırlı ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Refahiye’de tüm okullarda, Çayırlı’da ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.
REFAHİYE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Refahiye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelinde gün boyu devam eden yoğun kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 14 Şubat 2025 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmesine karar verildiği duyuruldu. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
ÇAYIRLI’DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ
Çayırlı Kaymakamlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle köy yollarında oluşabilecek buzlanma tehlikesine dikkat çekti. Açıklamada, “İlçemizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek riskler nedeniyle merkez ve köy okullarımızda taşımalı eğitime 14 Şubat 2025 Cuma günü 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, vatandaşları buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar yağışının hafta sonu da etkisini sürdürebileceği belirtilirken, gelişmelerin takip edilmesi istendi.