Terzioğlu, Ergan köyünde 2015 yılında 30 bin kapasiteli tek kümes olarak başladığı Etlik Tavuk yetiştiriciliğine 2022 yılında ikinci kümesini ekleyerek kapasitesini 60 bine çıkardı. 
Çiftlik hakkında bilgi veren işletme sahibi Hayati Terzioğlu;  Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası'na sözleşmeli olarak üretim sağlayarak yılda 6 dönemde toplamda 60 bin tavuk üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, 25 yaşında sektöre adım attığını ve 8 yıldır Ergan köyündeki Etlik Tavuk Çiftliği'nde faaliyet gösterdiklerini, tarım ve hayvancılıkta modern tesislerden birini daha Erzincan'a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
İşletmeye ziyarette bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, "Et ve Süt Kurumunun tek kanatlı kesim kombinasının Erzincan'da olması etlik piliç yetiştiriciliğine olan yatırımları tetikledi ve bölgemizdeki modern etlik piliç yetiştiriciliği sayesinde yeni iş kolları ve istihdam alanları oluşmaya başladı. Bu noktada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği üreticilerimize sunmaya devam edeceğiz, yatırımlarını gerçekleştiren üreticilere hayırlı kazançlar diliyoruz," dedi.

Erzincan’da depremden 6 kişi etkilendi Erzincan’da depremden 6 kişi etkilendi

Et Ve Süt Kurumunun Tek Kanatlı Kesim Kombina (2)

Editör: Saliha Kara