Erzincan’da UMKE bölge tatbikatı gerçekleştirildi Erzincan’da UMKE bölge tatbikatı gerçekleştirildi

Şehrin Sembollerinden biri olan ve 1939  depreminde yıkılan saat kulesi yeniden inşa edilerek kullanıma seneler önce yeniden sunuldu.

Erzincan Dördüncü Ordu Evrak Mahzeni Saat Kulesi, Erzincan ilinin Merkez ilçesinde bulunan eski saat kulesiydi. 1892 yılında inşa edilen yapı 1939 yılında meydana gelen depremle birlikte malesef yıkılmıştı. Erzincan Askari Ortaokulunun saat kulesine benzer bir mimariye sahip olan, ahşap inşa edilen ve binanın giriş kapısı üzerinde yükselen kulenin benzerinden farkı ise iki katlı olması. 

Saat Kulesi, kare gövdeli ve kesme taştan inşa edilmiş. Yakınlarında bulunan Barış Manço Parkı'nda çay ve kahve molası vermek isteyenler içinde oldukça ilgi çekici bir unsur niteliği kazanmıştır.

Eski bir hatırayı yeniden canlandıran, Saat Kulesi, Ordu Caddesi üzerinde bulunan Barış Manço Parkının kuzeyinde, eski Aşıklar Caddesinin Ordu Caddesine bağlantı noktasına inşa edildi. Bu sayede eski günlerine kavuşturulması planlanan caddede eski hareketliliğin yakalanması ve bölgeye çeşitli iş yerlerinin inşası da planlar arasındaydı. Bu plan ne ölçüde tuttu bilemeyiz ama kulenin Erzincan’a renk kattığı bir gerçek.

Editör: Merve Kiraz