Erzincan’ın İliç ilçesi Çöpler Madeninde 13 Şubat tarihinde büyük bir maden kazası yaşanmış 9 işçi hayatını kaybetmişti.  Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel ise “Madencilik Türkiye” dergisinde yer alan habere göre, Erzincan İliç ilçesindeki maden kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunu sert bir şekilde eleştirdi.

Yücel, raporun eksiklerle dolu olduğunu ifade ederek: “Madencilik, sürekli yaşayan bir organizma gibidir. Ancak rapor, kazayı sadece planlama ve proje hatalarına indirgemiştir” dedi.

Bilirkişi raporunun aceleyle hazırlanmış olduğunu belirten Yücel, “Bilirkişi raporu, kamuoyunda oluşan baskının etkisiyle acele hazırlanmış izlenimi veriyor. İnşaat ve işletme süreçleri en ince ayrıntısına kadar incelenmelidir” dedi.

Bürokrasinin kusurlu bulunması skandal

İsrail devlet değil, terör örgütüdür İsrail devlet değil, terör örgütüdür

ÇED raporlarında imzası bulunan bürokratların kusurlu bulunmasını hakkında düşüncelerini ifade eden Yücel, "ÇED raporlarına onlarca akademisyen imza atar. Bu raporların kamunun onaylaması kadar doğal bir şey olamaz. Bürokrasinin kusurlu bulunması en hafif deyimiyle skandaldır” dedi.

İliç kazasının hukuki olarak objektif şekilde incelenmesinin önemine vurgu yapan Yücel,“Bu kazanın sebeplerinin, idari, teknik ve hukuki olarak ortaya konulması bundan sonra böyle elim kazaların önüne geçilmesine vesile olacaktır” dedi.

Editör: Yasemin Dülgeroglu