ERZINCAN

ERDAV çocukların yanında

Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı (ERDAV), her yıl olduğu gibi bu yazda çocukların yaz tatillerini eğlenerek geçirmeleri için gönüllü hocalarla birlikte çalışmalarını devam ettiriyor.

Abone Ol

ERDAV Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Önel konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Erzincan ilimizde 1977 yılında kurulan ve kuruluşundan beri Öğrenci yurdu, aşevi, kitabevi, Eğitim ve Yardım gibi birçok faaliyetlerde bulunan Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı ( ERDAV ) her yıl olduğu gibi bu yazda çocuklarımızın yaz tatillerini eğlenerek geçirmeleri için gönüllü hocalarımızla birlikte çalışmaktayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmelerini sağlam, bilişsel, zihinsel davranışlarına katkıda bulunma çabası içerisindeyiz.

        Allah’ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen Müslümanlar, Hz. Peygamberden (s.a.s) günümüze kadar her dönemde Kur’an eğitim ve öğretimine büyük önem vermiş ve bu eğitim için çeşitli kurumlar geliştirmişlerdir. ERDAV yaz okulları da bu bağlamda geliştirilen önemli programlardan biridir.

 ERDAV yaz okulları; muhataplarına Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, kimlik ve şahsiyet oluşturmada İslami kaynakları temel alan değerlerin kazandırılmasını amaçlayan programlardır.

       Yaz Okullarında; yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuma, dualar ve sûreler ezberlemenin yanı sıra temel dini bilgiler, İslam’ın inanç esasları, ibadetler, ahlaki değerler ve Hz. Peygamberin (s.a.s) örnek hayatından davranışlar öğretilerek muhataplara manevi hayatlarını şekillendirme noktasında önemli fırsatlar sunulmaktadır. Yaz okulları süresince gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmaları hedeflenmektedir. Aynı şekilde program kapsamında gerçekleştirilecek sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve ortak kullanım alanlarının sağlayacağı ortam öğrenmesiyle de öğrencilerde sevgi, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, empati gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 

ERDAV yaz okulumuzda  eğitim süresi 6 hafta olarak planlanmıştır. Eğitim gün içerisinde sabah 9:00 dan 13:10 a kadar 4 ders olarak devam etmektedir. Saat 10:30 da yarım saatlik tenefüsde  ara öğün olarak beslenme verilmektedir. Kursumuz 3 Temmuzda başladı 11 Ağustosta Müftülük Konferans Salonunda yıl sonu proğramımızla bitireceğiz inşallah. Yaz okulumuzda İlköğretim 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar erkekler, 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar kız çocuklarımız bulunmaktadır. 16şar kişilik 3 sınıfımız ve her sınıfta 2 hoca olacak şekilde planlandı  6 hoca ve bir yönetici ile yaz okulumuz devam ediyor.

          Yaz okulumuzda eğlenerek öğrenme projesiyle etkinliklerle çocuklarımızın severek kursa gelmeleri eğitim faaliyetleriyle ahlaki kültürel, değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz inşallah.

Bu kapsamda verilen eğitimler, 1.Dersimiz Kur’an-ı Kerim, Tecvit  Öğretimi, 2. Ders Dua ve Sure ezberlerinin takibi, Beslenme, 3.Ders Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı, 4. Ders Değerler Eğitimi ve Etkinlikler bilgi yarışması ve hediyeler, yüzme, karete, robotik kodlama,  santraç, masa tenisi, langırt, zeka oyunları, voleybol, boççe.”