YAŞAM

En iyi çelik tencere seti hangisi? Hangi tencereler daha çok tercih ediliyor?

Uzun ömürlü, kaliteli, paslanmaz ve dayanıklı çelik tencere markaları…

Abone Ol

Sulu yemekler, çorbalar, makarna, pilav, haşlanmış sebzeler, soslar ve daha birçok yemeğin lezzetle buluştuğu tencereler mutfağın olmazsa olmazları…

Bu nedenle yeni tarifler denerken ya da her zaman yaptığınız lezzet için kollarınızı sıvamışken kullanılan tencerelerin kalitesi ve işlevi bir hayli önem arz ediyor. 

İlk olarak çeyiz düzerken ya da evininizi yenilerken alacağınız tencerelerin uzun ömürlü, kaliteli, paslanmaz ve dayanıklı olması gerekiyor. Paslanmaz çelik tencereler, mutfakta en çok tercih edilen seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Isıyı eşit ve hızlı bir şekilde ileten çelik tencereler, yemeklerin mükemmel bir şekilde pişmesini sağlıyor.

İşte en iyi çelik tencere setleri ve özellikleri…

Fissler Florenz Çelik Tencere Seti
 Mutfağınızda uzun yıllar kullanabileceğiniz Fissler Florenz Çelik Tencere Seti, paslanmaz çelikten üretilir. Dört farklı boyutta kapaklı tencere içeren set, mat cilalı tencere dış yüzeyi sayesinde hem oldukça şık hem de işlevsel bir kullanım sunuyor. Fissler Florenz Çelik Tencere Setinin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise ısıyı eşit bir şekilde dağıtması ve daha az enerji harcaması. Fissler Florenz Çelik Tencere Setinin şık kulp detayı ise göze çarpan diğer bir özellik. Rahat kullanım sağlayan bu kulplar, yemek pişirme sırasında ısınmayacak şekilde tasarlanmış. 

Emsan Cemre 8 Parça Çelik Tencere Seti
304 kalite çelikten üretilen Emsan Demre, yarı mat paslanmaz çelik gövdeye sahip. Cemre indüksiyon tabanlı çelik tencere seti ergonomik tasarımı ile yemek pişirme sürecini kolaylaştırıyor. Paslanmaz çelikten imal edilen Cemre tencere seti, ısıyı eşit olarak dağıtarak yemeklerin tam kıvamında pişmesini sağlıyor. Ayrıca homojen ve dibini tutturmanıza engel olacak şekilde dizayn edilmiş. İndüksiyon tabanlı olması nedeniyle her ocak üzerinde en yüksek ısı transferi sağlayarak maksimum zaman ve enerji tasarrufu sunuyor.

Korkmaz Perla Çelik Tencere Seti
Korkmaz Perla Çelik Tencere Seti, farklı boyutlarda 4 adet tencere ve tencere kapağından oluşuyor. Kapsül taban özelliği sayesinde eşit ısı dağılımı sağlayan bu set, yemekleri ideal kıvamda pişirmeyi sağlıyor. Özel tasarım metal kulpları ile uzun ömürlü kullanım sağlayan Korkmaz Perla Çelik Tencere Seti, ısıya dayanıklı cam kapağı ve modern hatlarıyla şık bir görünüm sunuyor. Darbelere ve çizilmeye karşı dayanıklı olan bu tencere seti, uzun ömürlü çelik tencere arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Jumbo Modena Paslanmaz Çelik Tencere Seti
Modena paslanmaz çelik tencere seti, pişirilen yemeklerin keyifli bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor. Ayrıntılı olarak tasarlanan bu setin içerisinde farklı ölçülerde 3 adet derin tencere ve 1 adet basık tencere bulunuyor. Dışarıdan çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olan bu set, aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayarak yemeklerinizi hızlıca pişiriyor. 

Hisar Orion Çelik 8 Parça Çelik Tencere Seti
Hisar Orion çelik tencere seti, mutfağınızda uzun süre kullanım imkanı sunan ve parlaklığını özenle koruyan harika bir seçenek. Yüksek ısı iletkenliği sağlayan ve enerji tasarruflu Thermal Transtech taban ile üretilen set, yemek hazırlarken enerji tasarrufu sağlıyor. Paslanmaz çelik kulp, cam kapaklar, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.

Karaca Perfect Gray Çelik Tencere Seti
Karaca Perfect Gray Çelik Tencere Set, iki adet farklı boyutta kapaklı tencere ve bir adet cam kapak ve düdüklü kapak içeriyor. 4 ve 6 litrelik bu tencerelerde birbirinden farklı yemek tarifini pratik bir şekilde hazırlamanızı sağlıyor. Ayrıca bu kapaklar her iki tencerede kullanılabiliyor. Bu sayede hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlıyor.

Karaca Perfect Gray Çelik Tencere Seti’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri de sebze, et, balık ve baklagillerin pişme sırasında ısı ayarlarını düzenleyerek yiyeceklerin lezzetini ve vitamin değerlerini koruması.  

Schafer Stahl Inox Çelik Tencere Seti
18/10 Krom Nikel paslanmaz çelik ile üretilen Stahl tencere seti, ısıyı eşit ileten gövdesi ile lezzetli yemek yapma imkanı sunuyor. Kapsül taban ile ısı ve enerji tasarrufu sağladığı için düşük ısıda bile yemeklerin pişmesini sağlıyor. Kapaklarda bulunan süzgeç ve tencere ağızlarında bulunan kıvrımla süzme işini kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Tüm ocak tiplerinde kullanılabilen Schafer Stahl tencere setini bulaşık makinesinde kolay bir şekilde yıkanabiliyor.