Zor olan emzirme sürecinde birde bilgi kirliliği çok fazla olunca annelerin aklı yanlış bilgilerle karışabiliyor. Anneler kulaktan dolma bilgilerle veya güvenilir olmayan internet sitesi bilgileriyle yanlış yol çizebiliyor. Haberimizde emzirme hakkında doğru bilinen yanlışları derledik…

EMZİRME HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

1. Meme küçükse emzirme olmaz: Bu bilgi yanlış, Memenin ve meme ucunun büyüklüğü emzirmeyi etkilemez. Burada önemli olan sütün olmasıdır. Her kadının meme yapısı birbirinden farklı olabilir.

2. Meme ucu kanarken emzirme: Emzirmenin ilk günlerinde uygun pozisyonun bulunamaması çatlaklara, yaralara sebep olabilir. Ancak ara vermemeli sürekli emzirmeye devam etmelisiniz. Öte yandan yaralar kanasa ve süte çok az kan karışsa bile uzmanlar bu durumun normal olduğunu, bu sebeple emzirmenin bırakılmaması gerektiğini belirtiyor.

3. Sigara içerken emzirme: Öncelikle sigara zaten sağlığa zararlı bir madde. Ancak duruma başka yerden bakarsak sigaranın size verdiği zarar bebeğe de zarar verebilir evet. Ama bebeği emzirmemek bebeğe daha fazla zarar vereceğinden sigarayı bırakmalı veya bırakmasanız da emzirmelisiniz.

Soğuk Algınlığı ve Boğaz Ağrısına Doğal Çözüm! Soğuk Algınlığı ve Boğaz Ağrısına Doğal Çözüm!

4. Emzirmek gebeliği önler: Emziren anneler de gebe kalabilir. Emzirmek bir korunma yolu asla değildir. Doğumdan sonra normal sürece dönünce hamile kalmamak için emzirmeye güvenmemeli, mutlaka korunmalısınız.

5. Diğer hamilelik emen bebeği zehirler: Hayır yanlış! Hamileyken emzirmekte herhangi bir sorun bulunmaz. Bebeği emzirmemek bebeğe zarar verir. Yalnızca iki bebeğin de sağlığı için çok iyi beslenmelisiniz.

6. Biberon alan bebek memeye dönmez: Bazen bebekler hem anne sütü hem mama ile beslenmek zorunda kalabilirler veya anne sütünü sağıp biberonla verebilir. Bu bebeğin memeden soğumasına sebep olmaz. Ancak bebeklerin biberon öncesinde memeyi tutması sağlanırsa daha faydalı olur.

Editör: Yasemin Dülgeroglu