Bilim, teknoloji

Elektrik süpürgeniz iyi çekmiyorsa sebebi bu olabilir!

Elektrik süpürgeleri bazı sebeplerle iyi süpürmüyor olabilir. Eğer elektrik süpürgeniz istediğiniz gibi çalışmıyorsa bu yöntemler tam size göre!

Abone Ol

Gündelik hayatı zorlayan bu durumdan basit şekilde kurtulabilirsiniz!

Elektrik süpürgesinin filtrelerini temizlemeniz önem taşıyor. Süpürgenin filtreleri tozları ve kirleri içinde biriktirdiği için zamanla tıkanabilir ve elektrik süpürgeleri iyi süpürmeyebilir. Bu sebeple elektrik süpürgesi filtrelerini düzenli olarak temizlemek önem taşır. Filtreyi çıkardıktan sonra fırça yardımıyla temizlemek gerekmektedir. 

Bazı elektrik süpürgesi filtreleri yıkanabilir. Elektrik süpürgelerinin toz hazneleri de zamanla dolabilir ve bu da süpürgenin iyi süpürmemesini etkileyebilir. Süpürgenin toz haznesini çıkarıp boşalttıktan sonra eğer süpürgenin plastik haznesi varsa ılık su ve sabunla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Süpürgenin hortumu da zamanla toz ve kir sebebiyle tıkanabilir. Süpürgenin hortumunu fırça ya da bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Elektrik süpürgelerinin fırçası da düzenli olarak yıkanmaya ihtiyaç duyar. Bazı süpürgelerin fırçaları yıkanabilir ancak siz fırçanızın yıkamaya uygun olup olmadığına bakmalısınız. Son olarak eğer elektrik süpürgenizin su filtresi varsa düzenli olarak bunu da temizlemeniz gerekir. Su filtresi zamanla kireçlenip tıkanabilir. Su filtresini çıkararak ılık suyla yıkayabilirsiniz, eğer daha iyi temizlemek istiyorsanız sirke ve limon suyu kullanabilirsiniz.