Casper VIA X40 üç farklı renk seçeneği sunuyor Casper VIA X40 üç farklı renk seçeneği sunuyor

Kaspersky'nin Dijital Ayak İzi İstihbarat Başkanı Yuliya Novikova'nın verdiği bilgiye göre, Kaspersky Password Manager gibi uygulamalar, kullanıcı bilgileri için kapsamlı ve sağlam bir koruma sağlamak amacıyla büyük hacimli verileri güvenli bir şekilde depolayabiliyor.

Kaspersky tarafından yapılan açıklamaya göre, uzmanlar tarafından incelenen 193 milyon İngilizce parolanın çoğunun yeterince güçlü olmadığı ve kolayca ele geçirilebileceği tespit edildi. Dolandırıcılar tarafından ele geçirilen bu parolaların çözülme süreleri şu şekilde: yaklaşık 87 milyonu bir dakikadan kısa sürede, 27 milyonu bir dakika ile bir saat arasında, 15 milyonu bir saat ile bir gün arasında, 12 milyonu bir gün ile bir ay arasında ve 8 milyonu bir ay ile bir yıl arasında çözülebiliyor.

İncelenen şifrelerin sadece yüzde 19'u güçlü kombinasyonlar içeriyor. Bunun yanı sıra, şifrelerin yüzde 57'si bir sözlük kelimesi içeriyor ve popüler kelimeler veya kolay tahmin edilebilen kombinasyonlar da sıklıkla kullanılıyor.

Kaspersky'nin Dijital Ayak İzi İstihbarat Başkanı Yuliya Novikova, insanların güçlü şifreler oluşturması gerekliliğine vurgu yaparak, rastgele ve güçlü şifreler kullanmanın önemine değindi. Ayrıca, Kaspersky Password Manager gibi uygulamaların büyük hacimli verileri güvenli bir şekilde depolayarak kullanıcı bilgileri için sağlam bir koruma sağlayabileceğini belirtti.

Kaspersky, güçlü şifreler oluşturmak için bazı önerilerde bulunarak, tüm hesaplarda aynı şifre kullanmamaktan, beklenmedik kelimelerin kullanılmasından ve iki aşamalı kimlik doğrulamanın etkinleştirilmesinden bahsetti. Ayrıca, güvenilir bir güvenlik çözümü kullanmanın hesap güvenliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: aa