GÜNDEM

Ekşi Sözlüğe Neler Oluyor? Uygulama Android ve Apple: Mağazalarından Toplatıldı!

Türkiye'den en çok ziyaretçi toplayan internet sitesi ekşi sözlük dijital uygulama mağazalarından kaldırıldı.

Abone Ol

App Store ve Google Play Store mağazalarından erişime kapatılan Ekşi Sözlük için yapılan bu hamlenin sebebi sonradan belli oldu. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Ekşi Sözlük'te ihmale yönelik eleştirilerine soruşturma başlatılmıştı.

Konuyla ilgili Milli Güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmeyen Ekşi Sözlüğe erişim engeli getirildi.

Yükleniyor Ama…

iOS ve Android cihazlarından dijital uygulamaya giriş yapanlar artık Ekşi Sözlük uygulamasını görüntüleyemiyor. Milli Güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle dijital mağazadan kaldırılan Ekşi Sözlük uygulaması yüklense dahi giriş yapılmak istendiğinde hata veriyor.

Ekşi Sözlük Neden Dijital Mağazalardan Kaldırıldı!

Bu kararın alınmasındaki en önemli sebep 21 Şubat tarihinde BTK tarafından alınan erişim yasağıydı. Kullanıcıların sistemi aktif hale getirememesi sonrası yetkililer şu açıklamayı yapmıştı: “Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız. Kararın hangi içerikle alakalı olduğunu göremiyoruz.”

Ardından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılmış ve Cumhurbaşkanlığı veya Milli Güvenlik kamu düzeninin korunması gerekçeleriyle erişimin engellendiği ortaya çıkarılmıştı.