Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor. Bu yeniliklerle direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılacak. Karayollarında elektrikli araçların artması nedeniyle, direksiyon sınavlarında motor bölümüne ilişkin sorular azaltılacağı bilgisi yer alıyor. Karar ise 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı.  

DİREKSİYON SINAVI DEĞİŞİYOR

Direksiyon sınavında sürücü adayları için park manevrasını iki defa deneme hakkı verilmesi bekleniyor. Ayrıca sınav süresi ise akıcı trafik de eklenerek 40 dakika olacak.

ENGELLİLERE KENDİ ARACINDA EĞİTİM

 Konuya ilişkin bilgi veren İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, “Engelli kursiyerlerin hepsinin çeşit çeşit engelli durumları söz konusu. Bir aracı yüz çeşit engelliye çeviremeyebiliyoruz ama burada da bir değişiklik yapması bekleniyor. Bu konuda sürücü adayına 'Eğer ehliyet almak istiyorsanız kendi aracınızı temin edebilir, bu araçla kursa kaydolabilir, eğitimlerinizi bu araçla alabilir, mezun olmak için de sınava bu araçla girebilirsiniz. Eğer bunu temin edemiyorsanız bu aracı kiralayabilirsiniz' diyerek bir alternatif getirilmesini istiyoruz. Bu engelli vatandaşlarımız için de olumlu bir şey. Engelli vatandaşımız geldiğinde kendi aracıyla hem eğitim alabilecek hem de sınav yapabilecek” şeklinde konuştu.

Özel Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine MÜJDE! Özel Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine MÜJDE!

Trafik kazalarının azalması, daha iyi eğitim verilip ve alınması amacıyla yapılan bu değişikliklerin fayda sağlaması bekleniyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu