KÜLTÜR-SANAT

Dünya’da Hayaletli Olduğu Kabul Edilen Kaleler

Hayalet ve peri masallarının hiç gerçek olduğunu düşündünüz mü? İşte dünyanın perili olduğu kabul edilen kaleleri…

Abone Ol

Çocukluğunuzda hiç hayalet ya da peri masalı dinlediniz mi? Çoğu zaman ürkütücü ayrıntıların yer aldığı bu masallarda gerçeklikten uzak korkunç gizemlere yer verilir. Peki, ya bu masalların gerçeklik payı varsa?

İşte dünyanın perili olduğu iddia edilen kaleleri…

1. Leap Kalesi – Coolderry, İrlanda


Efsaneye göre, 16. yüzyılda O’Carrol’lar arasında ölümcül bir güç mücadelesi yaşandı. Patrikleri öldükten sonra, ailenin bir üyesi iktidar için rahip olan erkek kardeşini öldürdü. Bugün ziyaretçiler, Kanlı Şapel’de dolaşan bir rahip gördüğünü iddia ediyorlar.

2. Houska Kalesi – Blatce, Çekya
Kale bir mutfak veya temel olanaklara sahip değil. Ancak dünyadaki başka hiçbir kalede olmayan, Cehenneme açılan bir kapı olduğu söylenen yerde büyük bir deliğe sahip! Yerel bilgilere göre, kale, bu deliği kapatmak için dipsiz uçurumun üzerine inşa edilmiş, böylece iblislerin kaçmasını ve Dünya’da girmesini engellemiş.

3. Voergaard Kalesi – Dronninglund, Danimarka


Danimarkalı zengin bir soylu kadın olan Ingeborg Skeel, 1578’de Voergaard Kalesi’ne taşındı. Efsaneye göre, kaleyi evi yaptıktan kısa bir süre sonra, daha güzel bir kale yapamaması için mimarını boğdu. Ama insanların bugün gördüklerini söyledikleri şey mimarın hayaleti değil, Skeel’in hayaleti.

4. Himeji Kalesi – Himeji, Japonya
Bir efsaneye göre, Okiku adlı bir kadın yanlışlıkla kaledeki değerli tabakları kaybetmek veya kırmakla suçlanıyor. Sonuç olarak, kadın kuyuya atılıyor ve boğuluyor. Bugün ziyaretçiler, salonlarda dolaşan ve tabakları sayan Okiku’yu görebilmek umuduyla kaleye gidiyorlar.

5. Moosham Kalesi – Unternberg, Avusturya
1600’lerin sonlarında, Moosham Kalesi bir dizi korkunç olaya ev sahipliği yaptı. Onlarca insan büyücülükle suçlandıktan sonra orada işkence gördü ve idam edildi. Bu, kalenin tuhaf geçmişi bununla da bitmiyor. İki yüzyıl sonra, bir grup sığır ve geyik mülkün çevresinde gizemli bir şekilde ölü bulunduktan sonra, yerel sakinler kurt adam olmakla suçlandı ve öldürüldü. Bugün, kaleye gelen ziyaretçiler genellikle çarpma sesleri duyduklarını, olağandışı ayak izleri gördüklerini ve hatta omuzlarının üzerinden nefes alan bir şey hissettiklerini söylüyorlar.

6. Bran Şatosu – Bran, Romanya


Bazı kaynaklara göre Kont Drakula, Bran Şatosu’nda kurbanlarını bıçaklayarak öldürüyordu. Bu efsane nedeniyle her yıl binlerce turist kaleyi ziyaret ediyor.

7. Casa Loma – Toronto, Kanada
Bu kalede sıkça beyaz giyinmiş bir kadın görüldüğü iddia ediliyor. Öte yandan bazı ziyaretçiler de yaşlı bir adam sesi duyduklarını iddia ediyor. Bu nedenle birçok insan kalenin ilk sahiplerinin kaleye musallat olduğundan şüpheleniyor.

8. Edinburgh Kalesi – Edinburgh, İskoçya


Efsaneye göre, yüzlerce yıl önce iz bırakmadan ortadan kaybolan genç bir gaydacının sesi kalenin salonlarında hala duyulabiliyor. Edinburgh Kalesi’ni ziyaret edenler ayrıca, Amerikan Devrim Savaşı’ndan kalma kıyafetler giymiş insanları gördüklerini ve etrafta dolaşan bir köpeğe tanık olduklarını iddia ediyorlar.

9. Chillingham Kalesi – Chillingham, İngiltere
Chillingham Kalesi’nin en yaygın doğaüstü raporlardan biri, binanın pembe odasında yaşadığına inanılan bir “Mavi Çocuk”. İnsanlar, mavi giysili çocuğun gece yarısı ağladığını duyduklarını iddia ediyor. Bazı konuklar mavi ışık patlamaları gördüklerini bildirdiği için ürkütücü olan bu figür “Parlayan Çocuk” olarak da biliniyor.

10. Londra Kalesi – Londra, İngiltere
İngiltere’deki 12. yüzyıldan kalma Londra Kalesi, uzun tarihi boyunca muazzam miktarda ölüm gördü. Bazı yüksek profilli mahkumların hala kalede dolaştığı söyleniyor. Anne Boleyn’in, kaledeki en ısrarcı hayaletlerden biri olduğuna ve kafasını kaybettiği yere musallat olduğuna inanılıyor. 

11. Bhangarh Kalesi - Hindistan
Gün batımından sonra kaleye girmenin yasak olduğu Bhangarh Kalesi hakkında birçok rivayet bulunuyor ve hepsinin ortak tek noktası asla ama asla güneş battıktan sonra kalenin etrafında bile gezilmemesi. Hala çığlıklar, ölen insanların sesleri duyulduğuna inanılmakta.

12.  Eltz Kalesi – Wierschem, Almanya


Kaledeki en ürkütücü odalardan biri, 16. yüzyıldan kalma Agnes Eltz’in yatak odası. Kalenin işgali sırasında bir şövalye tarafından evini savunurken öldürülen Eltz’in hala koridorlarda dolaştığı ve odasında kaldığı söyleniyor.