BİLİM VE TEKNOLOJİ

Dünyada girilmesi yasak bölgeler!

Dünyada gizemli olmaları sebebiyle ziyaret edilmesi yasak 5 bölge bulunuyor. Peki, bu bölgeler neden yasak? İşte cevabı…

Abone Ol

Güvenlik açısından herhangi bir sorun olmaması ve çok fazla sır barındırmaları sebebiyle kimsenin giremediği bazı bölgeler var. İşte 5 gizemli bölge.

1.YILAN ADASI

Brezilya ana karasından yaklaşık 11,000 yıl önce ayrılan Ilha da Queimada Grande adası yılan adası olarak biliniyor. Bu adada yaşayan altın başlı çukur engerek yılanlarının, insan etini eritebilen ölümcül bir zehire sahip oldukları söyleniyor. Ada, hem insanları korumak hem de adadaki altın başlı çukur engerek yılanlarının yaşam alanlarını korumak amacıyla Brezilya hükümeti tarafından 1985'te ziyarete kapatıldı.

2.KIYAMET KASASI

Evet bu bir kasa ,Arktik Daire'nin derinliklerinde yer alan bu kasa Resmi adıyla Svalbard Küresel Tohum Kasası. Dünya'nın en kuzeyindeki kalıcı yerleşim yeri olan Spitsbergen Adası'nda yer alıyor. Burada dünya genelinden 1.3 milyondan fazla bitki ve mahsul türünün tohumları saklanıyor

3.KUZEY SENTİNEL ADASI

Bu ada da dünyanın en izole topluluğu yaşıyor.Burası Sentinelese olarak bilinen kabileye ev sahipliği yapıyor. Bengal Körfezi'nde yer alan Kuzey Sentinel Adasında yaşayan bu kabile, dış dünyaya karşı son derece düşman ve adalarına yaklaşan herkesi ölümcül bir şekilde savunuyor.

4.VATİKAN'IN GİZLİ ARŞİVİ

Vatikan Gizli Arşivi  17. yüzyılın başlarında papaların kişisel belgelerini barındırmak amacıyla inşa edildi. 1881 yılına kadar tamamen kapalı olan bu arşiv, sadece belirli bir grup Katolik bilim insanına açılsa da turistler ve gazeteciler için hala yasak. Arşive erişim izni verilen az sayıdaki akademisyenin bu koleksiyonları gezme izni yok.

5.MERYEM ANA KİLİSESİ

Bir ahit sandığından bahsediliyor. Meryem Ana Kilisesi ise Etiyopya'nın Aksum kentinde bulunan ve Ahit Sandığı'nın saklandığına inanılan bir yapı. Bu kilise, sadece özel olarak seçilmiş bir bekçi tarafından korunuyor ve bekçi dışında kimse Ahit Sandığı'nı görmüyor.

Anlatılana göre, sandık yaklaşık 3 bin yıl önce Kral Süleyman ve Seba Kraliçesi'nin oğlu Menelik tarafından Etiyopya'ya getirildi. Bu arada gerçek olup olmadığı da bilinmiyor çünkü kiliseye giriş yasak.