KÜLTÜR-SANAT

Dipsiz Göl çevre halkı için şifa kaynağı

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde bulunan Dipsiz Göl yöre halkı için gizli bir hazine. Halk burada piknik yaparken gölün suyundan ve içindeki canlılardan şifa buluyor.

Abone Ol

Dipsiz Göl, piknik yapmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. Göl kenarındaki piknik masaları ve oturma alanları, aileler ve arkadaş grupları için harika bir buluşma noktası haline gelmiş. Ziyaretçiler, gölün serin sularında yüzmek veya su kenarında keyifli vakit geçirmek için buraya akın ediyor. Gölde balık tutma, kamp yapma ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler yapabilirsiniz

Dipsiz Göl suyu kaplumbağaların üreme alanı olmakla birlikte Angut kuşlarının yavrularını bıraktığı, leyleklerin ve diğer birçok kuş çeşidinin de burada barındığı, su ihtiyaçlarını buradan giderdiği, göl çevresinde bulunan kayalıklarda barındığı ve yuva yaptığı biliniyor.

Ayrıca Dipsiz Göl, içinde bulunan iki çeşit sülük nedeniyle insanlar tedavi merkezi olarak da kullanıyor. Bunun dışında alabalık yetişiyor ve Dipsiz Göl ve çevresinde tarihi ve kültürel birçok yapı bulunuyor.

Krater gölü, çevresi 256,66 m, alanı 4260,21 metre kare, yüksekliği 1730 m, derinliği bilinmiyor. Bu göl oluşum bakımından Türkiye’deki ender göllerden.