Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Yatak odanızda bulunan renkler uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir, uyku kalitesini artırabilir. Özellikle uyku problemi yaşayanların bu sorununa çözüm olabilir.
Peki, hangi renkler daha iyi bir uyku çekmenizi sağlar?

1-MaviMavi Yatak Odası_1280x854
Adından da anlaşılacağı gibi gece mavisi yatak odasına oldukça uygun.  Mavinin her tonu kişiyi sakinleştirri ve rahatlatır. Aynı zamanda vücuttaki melatonin üretimini artırarak uyku düzenini destekleyebilir.
2-Pembe
Milenyum pembesi de denilen doygunluğu azaltılmış olan pembe, bebeklerde tercih edilebileceği gibi yetişkin bireyler de de rahat bir uyku için tercih edilebilir.
3-Sarı
Güneşi anımsattığı için kişiyi rahatlatan sarı güzel bir uyku için ideal renginiz olabilir.
4-Mor
Kırmızının ve mavinin dengesi olan mor hem enerjiyi hem de sakinliği niteliyor. Özellikle doygunluğu alınmış lavanta gibi tonları kişilerde meditasyon etkisi bırakabiliyor.
5-YeşilYeşil yatak odası_1280x854
Yatak odaları için daha çok yeşilin koyu tonları öneriliyor. Doğa da sakinlik ve huzur hissi uyandıran yeşil, zihni rahatlatıp stresi azaltabiliyor.
6-Gri
Özellikle tam cephe pencereli yatak odalarında  uyku kalitesini artıracağı belirtilen gri tonları stresi azaltıp zihni dinlendirebiliyor.
7-Turkuaz
Denizin tonlarında olan turkuaz rengi kişilerde huzur hissi oluşturabilir.
8-Kömür karasıKömür karası yatak odası_1280x960
Karanlık bir oda, deliksiz uykunun anahtarı olarak kaliteli bir uyku için tercih edilebilir.

Editör: Sena ERDOĞAN