YAŞAM

Daha Önce Kimsenin Anlatmadığı Mutfak Sırları

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak size pratiklik kazandıracak ipuçları…

Abone Ol

Şaheser yemeklerin ortaya çıkarıldığı mutfaklarda ne kadar deneyimli olunursa olunsun her zaman öğrenilecek deneyimlenecek bir şeyler bulunur. 
İşte mutfakta bilmeniz gereken, oldukça pratik bilgiler;

1-Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kaseye su koyarak içine yumurtaları bırakın. Yumurtalar kaseye konulduğunda hemen yüzeye çıkıyorsa bayat olduğunu anlayabilirsiniz. 

2-Soğanları doğramadan önce kesme tahtasına ve bıçağa limon ya da limon suyu sürün böylece gözleriniz yanmadan ve ağlamadan soğan doğrayabilirsiniz.

3-Mikserin kek harcını her tarafa sıçratmaması için plastik tabağı iki tarafından delerek mikserin iki parçasından geçirin. Böylece tabağı mikserin kapağı olarak kullanabilirsiniz. 

4-Ispanak, marul gibi yeşilliklerin ilk günkü gibi kalması için aralarına kâğıt havlu koyarak bir kaba yerleştirin. 

5-Tencere ve tavalardaki yağ lekelerini kolayca çıkarmak için inatçı yağ lekesi olan tencereye biraz su ve sirke ekleyerek kaynatın.

6-Avokadonun çürümesini engellemek için sakladığınız kaba çeyrek soğan koyun.

7-Cipsler gibi kahvaltılık gevreklerin de kutusunu açıp ağzını kapatmazsanız kısa sürede bayatlarlar. Böyle bir durumla karşılaşırsanız kahvaltılık gevreğinizi pişirme kağıdı üzerine dizin ve fırında 375 derecede 5-10 dakika kadar pişirin.

8- Yarım kalan soğanın çürümesini engellemek ve daha taze tutmak için kestiğiniz tarafına katı yağ sürün.

9-Tavuğu kolayca didiklemek için haşlanmış tavuk göğüslerini miksere koyun ve en düşük seviyede çırpın.

10-Domatesleri kolayca soymak için, sıcak suda 1-2 dakika bekletin.

11-Yeşillikleri doğrarken bıçağa yapışmamaları ve işinizi zorlaştırmamaları için üzerine bir tutam tuz serpin.

12-Eti tavada pişirirken ateşteki tavayı hafifçe sallayın etler hareket ediyorsa piştiği anlamına gelir artık ters çevirebilirsiniz.

13- Şeffaf renkteki buz küpleri için suyu önce kaynatın ardından kalıplara koyarak dondurun. Böylece buzların şeffaf olmasını sağlayabilirsiniz. 

14-Çok çabuk bozulabilen salataların kararmaması, solmaması için salatanın içine buz küpleri koyun. Böylelikle yeşillikler taze kalmasını sağlayabilirsiniz. 

15-Mantarların tadını kaybetmesini istemiyorsanız onları nemli bir kağıt havluyla ya da yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin.