Uzmanların kahvaltılarda en az 10 tane tüketilmesini önerdiği zeytin pek çok vitamin içeriyor. Öte yandan kendisi kadar çekirdeği de fayda sağlıyor. Kahvaltılarda bolca tüketilen zeytinlerin çekirdekleri genellikle çöpe atılır. Ancak, zeytinlerin lezzetinin yanı sıra, zeytin çekirdekleri de sağlığımız için oldukça fayda sağlıyor. Uzmanlar ise tonlarca zeytin çekirdeğinin çöpe atılması yerine değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Hemeroid: Zeytin çekirdekleri, hemoroid gibi mide rahatsızlıklarının giderilmesine fayda sağlar.

Vücut direnci: Bağışıklık sistemini güçlendirip vücut direncini artıtır.

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

Mide Sağlığını Koruma: Zeytin çekirdekleri, mide sağlığını koruyarak çeşitli mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLMELİ?

Doğrudan zeytin çekirdeği yutmak bazı insanlar için sakıncalı olabilir. Ancak, doktorların tavsiyelerine göre, belirli aralıklarla siyah zeytinlerin çekirdeklerini yutmanın sağlık açısından faydalı olduğu belirtiliyor. Bu konuda endişesi olanlar ise, zeytin çekirdeklerini toz haline getirip tüketebilirler. Zeytin çekirdeklerini toz haline getirerek endişeye mahal vermeden tüketebilirsiniz.

Araştırmalara göre zeytin çekirdeklerinin sağlık açısından her hangi bir zararı yok. Hatta bu tüketim genel vücut direncini artırabilir ve mide sağlığını koruyabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu