Erzincanlıların her yıl bitmeyen bir aşkla yaptıkları kuzu içi sabah kahvaltılarında, Kurban Bayramlarında, ikindi çayı yanında; özellikle lavaşa sararak bol soğanla yedikleri enfes ötesi bir lezzettir. Ciğer sevmeyenleri bile ciğere aşık eden bu lezzet soğan, tandır ekmeği ve çayla inanılmaz bir lezzet sunar. Bilmeyenler ve denemek isteyenler için  tarifi aşağıya bırakıyoruz.

Kuzuiçi hazırlamak için malzemeler

·        2 Kg ciğer

·        1 kg kıyma

·        Yarım kg kuyruk yağı(yada tereyağıda olur)

·        1.5 litre su

·        2 yemek kaşığı kaya tuzu

Erzincan yağmura teslim oldu Erzincan yağmura teslim oldu

Kuzuiçi yapılışı

Ciğer ve kıyma kıyma makinasında çekilir. Geniş ve derin bir tencereye alınıp ocagın altı yakılır. Daimi karıştırılarak ciğer suyunu salıp çekene kadar kavrulur.

Su ilave edir (bol sulu olacak).Daimi karıştırılarak ciger suyunu çekip pişene kadar karıştırılır. Suyunu çeken ve iyice kavrulan ciğere kuyruk yağı ilave edir ve yağ ile iyice kavrulur.En son tuzuda ilave edip ocaktan alınır.Soğan ve yeşil biber ile servis edilir. 

Kuzuiçi'ni saklama önerisi

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet dileyerek şunu da belirtelim ki yaptığınız kuzu içini buzlukta saklamanız bu tatdan mahrum kalmadan uzun süre saklama olasılığını sağlayacak. Her tüketeceğiniz anda  yediğiniz kadar eşerek ister tavada, tazeliyerek isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Editör: Merve Kiraz