GÜNDEM

Çiftçilere uyarı! 5 tane varsa yandınız

Bağ bahçesi olanlara uzmanlardan uyarı geldi; Tek tek sayın 5 taneden fazla varsa acele edin denildi. Son zamanlarda popülasyon artışı yaşanan farelere karşı çiftçilere fare ilaçlama önerilerinde bulundu.

Abone Ol

Fare ile mücadele kapsamında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Ziraat Mühendisi Mevlüt Toprak, toplu çalışmaların önemini vurguladı. 25 metrekarelik bir alanda en az 5 fare deliğinin bulunması durumunda hemen müdahale edilmesi gerektiğini aktaran Toprak, “Tarım ve Orman Müdürlükleri de çiftçilere bu konuda destek vermektedir. Doğal düşmanları olan yılan, tilki, sansar ve kartal gibi yırtıcıların azalması da fare popülasyonunun artmasına neden olmuştur. dedi.

Kahverengi kokarca adlı tehlikeli böcek türü konusunda da uyarılarda bulunan Mevlüt Toprak, böcek türünün henüz Kırşehir'de olmadığının altını çizerek komşu illerde görüldüğünü belirtti. Toprak, çiftçilerin bu böcek türünü gördüklerinde hızlı bir şekilde Ziraat Odası veya tarım orman müdürlükleri ile iletişime geçmesi gerektiğinin de altını çizdi.